Jeugd

Plezier staat voorop bij NK t/m 12 jaar

Natuurlijk wil je in een sport de beste zijn. Maar ondertussen veel plezier beleven is net zo belangrijk. Tijdens het NK tot en met 12 jaar kan dat. En we zijn twee Nederlandse golfkampioenen rijker: Grace Gordon en Jesse van Dooren. GOLF.NL was erbij.
Beeld: Jana Rutgers

Beeld: Jana Rutgers

De jonge deelnemers stonden ambitieus op de eerste tee in Arnhem. "Ik wil veel parren maken" en "mijn doel is beter spelen dan mijn handicap" zeiden ze vooraf. Toch was plezier maken het belangrijkste voor de 28 talenten die meededen aan het NK. GOLF.NL was erbij een maakte onderstaande reportage.

Winnaars

Met een knappe score van +20 na rondes van 85 en 77 slagen mag Grace Gordon van Golfclub Rozenstein zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen voor meisjes tot en met 12 jaar noemen. Tweede werd Angelina Garnaat van Golfbaan Delfland en Britt van Leeuwen eindigde als derde.
Uitslag Meisjes

Jesse van Dooren pakte de Nederlandse titel bij de jongens met een totaalscore van +7. De speler van Golfclub Houtrak begon geweldig met een ronde van 73 (+2) en zondag voegde hij daar 76 slagen aan toe. Casper Soudant van Golfclub Toxandria werd tweede en Finn Gordon van Golfclub Rozenstein derde.
Uitslag Jongens

Lees meer over
Jeugd NGF