Nieuws

Winnaar NK-18: 'Toen ik wakker werd, dacht ik: KLM Open'

Denny Kloeth heeft zich vanavond geplaatst voor het KLM Open. Dat deed de vijftienjarige golfer van The Duke door het NK Strokeplay voor jongens tot en met 18 jaar te winnen. Op Golfclub De Haar versloeg hij Loran Appel in een play-off over liefst vijf holes. Bij de meisjes was Rosanne Boere de beste. Zij mag in september voor de tweede keer meedoen aan het Big Green Egg Open.

Aan het begin van de vierde en laatste ronde stond Denny vier slagen achter op Loran. Na vijf holes was het gat zelfs opgelopen tot zes slagen. Vanaf dat moment ging het lopen bij Denny. “Ik maakte in zeven holes tijd vijf birdies. En daar had ik niet eens lange putts voor nodig, want ik sloeg ze allemaal naast de vlag.”

Trillen van de spanning

De zes slagen achterstand waren na hole 10 weggepoetst. Op holes 11 tot en met 18 maakten Denny en Loran telkens dezelfde score om te eindigen op een totaalscore van -2. Denny had een goede kans om het toernooi te winnen op 18. “Ik wist dat het gelijk stond en dat ik een putt voor de winst had. Toen voelde ik wel dat ik een beetje aan het trillen was. Daarom ging de putt mis.”

Het was echt het doel om dat toernooi te mogen spelen

In de play-off, waar zeker zestig toeschouwers getuige van waren, was de spanning weg bij Denny. “Maar de vermoeidheid sloeg wel toe. We hebben in drie dagen 72 holes gespeeld en wij moesten nog even door. Ik had moeite om wakker te blijven.” Op de vijfde hole van de play-off, hole 1 van De Haar, maakte hij een birdie voor zijn eerste nationale titel.

KLM Open

Dankzij deze toernooioverwinning doet Denny over vier weken mee aan het KLM Open. “Het was echt het doel om dat toernooi te mogen spelen. Toen ik maandag wakker werd, dacht ik: KLM Open! Het wordt wel bikkelen, maar het moet goedkomen. Ik ga heel veel afspreken met bondscoach Maarten Lafeber (winnaar KLM Open 2003, red.) en mijn coach om mijn spel perfect te krijgen.”

Uitslag Jongens

Fleur, Lynn, Rosanne, Denny, Loran en Abel
Rosanne Boere van Golfclub Kleiburg stond van begin tot eind bovenaan bij de meisjes. Met haar achttien jaar was dit haar laatste kans op deze titel. “Een week van tevoren was ik al nerveus. De eerste ronde was echt spannend, maar daar kwam ik heel goed doorheen. Vanaf toen werd ik rustiger.”

Birdie om te winnen

Aan het einde van de laatste ronde werd het toch weer spannend. Het verschil met concurrenten Lynn van der Sluis en Fleur van Beek was heel klein. “Ik wist niet hoe het ervoor stond toen ik op hole 18 kwam. Voor mijn gevoel moest ik een birdie maken en dat lukte! Ik heb hier heel de winter voor gewerkt, dit was echt mijn doel.”

Als amateur meedoen aan een toernooi van de Ladies European Tour is superleuk

Een mooie bijvangst voor Rosanne is een startbewijs voor het Big Green Egg Open op de Hilversumsche in september. “Als amateur meedoen aan een toernooi van de Ladies European Tour is superleuk. Heel mooi dat we met het NK-18 dit soort startbewijzen kunnen winnen. Ik ga naar dat toernooi toewerken vanaf nu.”

Uitslag Meisjes