Jeugd

13-jarige Tom wint Frans toernooi: "Het was heel spannend"

Het was een prachtig weekend voor de 13-jarige Tom Hendriks. Hij won de Challenge Alexis Godillot, een groot internationaal toernooi in Frankrijk voor jongens onder 14 jaar. “Het was echt een van mijn doelen om zo'n groot toernooi te winnen met veel buitenlandse deelnemers.”

Tom begon op de tweede plaats aan de laatste ronde. Zijn beste vriend Youp Orsel stond bovenaan met een voorsprong van twee slagen. Helaas mochten ze niet samenspelen in de laatste flight. “De regel is daar dat je als landgenoten niet bij elkaar ingedeeld mag worden”, vertelt Tom. “Dat vond ik wel jammer eigenlijk. Nu speelde ik met een heel aardige jongen uit Oostenrijk.”

Goed onder druk

In de slotronde maakte Tom twee birdies op de eerste negen van Golf de Chantilly. “Toen wist ik dat ik een goede kans had om het toernooi te winnen. Ook op hole 10 maakte ik een birdie en toen voelde ik de druk opeens. Het was gezellig met mijn flightgenoot, maar vanaf dat moment ging ik mij meer op mijn spel focussen.”

Aan het einde van de ronde werd het echt spannend voor Tom. “De laatste drie holes waren heel spannend. Dat is allemaal rond het clubhuis, dus er waren best wat mensen aan het kijken. Dat gaf extra druk maar dat vind ik eigenlijk ook wel lekker. De afslag op hole 18 vond ik het meest spannend. Gelukkig sloeg ik die perfect op het midden van de fairway.”

Ik had heel veel berichtjes op mijn telefoon. Die heb ik in de vijf uur durende autorit rustig kunnen beantwoorden

Tom is trots op zijn prestatie. “Het was wel echt een van mijn doelen om zo'n groot toernooi te winnen met veel buitenlandse deelnemers. Dat betekent heel veel voor mij. Ik heb meteen een mooie grote bos bloemen gekregen van de NGF.”

Overwinning vieren met asperges 

Na de prijsuitreiking zijn Tom en zijn ouders direct naar huis gereden vanuit het noorden van Frankrijk. “Ik had heel veel berichtjes op mijn telefoon. Die heb ik in de vijf uur durende autorit rustig kunnen beantwoorden. Zondag hebben we asperges gegeten. Onze buren verkopen die en het is mijn lievelingseten dus dat was heerlijk. Nu ga ik mij voorbereiden op het NK Onder 18 dat maandag begint op Golfclub De Haar.”

Lees meer over
Jeugd