Topgolf

Poulter, Westwood en wanbetaler Garcia ontbreken definitief bij Ryder Cup

De Ryder Cup zal dit jaar gespeeld worden zonder Sergio Garcia, Lee Westwood en Ian Poulter. Zij hebben, samen met Richard Bland, besloten om hun lidmaatschap van de DP World Tour op te zeggen. Alleen leden van de Tour mogen meedoen aan het grootste golfevenement ter wereld tegen Amerika eind september in Rome.

Aanleiding voor de opzegging is een conflict tussen LIV Golf-spelers en DP World Tour. In juni vorig jaar kregen ze geen toestemming om te spelen in het eerste toernooi van LIV Golf in Londen, omdat in dezelfde week het Scandinavian Mixed was. Garcia, Westwood, Poulter en Bland zijn samen met dertien andere spelers toch gegaan. De straf was een boete van 100.000 pond vanwege ernstige schendingen van de voorwaarden van de Tour.

We zullen daarom passende maatregelen nemen als hij de beslissing van het panel blijft negeren

“We danken ze voor hun bijdrage aan de DP World Tour, en vooral Sergio, Ian en Lee voor hun grote aandeel in de Europese Ryder Cup successen. Hun opzegging, samen met de sancties die zijn opgelegd, zijn echter de consequenties van hun eigen keuzes”, staat in een statement van DP World Tour. Garcia heeft 28.5 punten behaald voor Europa in de Ryder Cup. Daarmee is de Spanjaard recordhouder. Hij deed tien keer mee. Westwood bezorgde het Europese team 23 punten in elf deelnames, terwijl Poulter in zeven edities zestien punten binnenhaalde.

Wanbetaler Garcia

Door een onafhankelijk panel van Sport Resolutions werd DP World Tour eerder in het gelijk gesteld om alle 17 spelers, die de overstap naar LIV Golf hebben gemaakt, een boete op te leggen. Van hen heeft alleen Garcia niet betaald. “Hij heeft ook geen enkele indicatie gegeven dat hij van plan is dat wel te doen. We zullen daarom passende maatregelen nemen als hij de beslissing van het panel blijft negeren”, aldus een verklaring van de Tour.

Het gaat naast Garcia, Westwood, Poulter en Bland om Laurie Canter, Branden Grace, Justin Harding, Sam Horsfield, Martin Kaymer, Pablo Larrazabal, Graeme McDowell, Shaun Norris, Wade Ormsby, Adrian Otaegui, Patrick Reed, Charl Schwartzel en Bernd Wiesberger.

Volgende week komt DP World Tour met verdere sancties voor spelers die na het eerste evenement van LIV Golf zijn bleven spelen op het door Saoedi-Arabië gefinancierde circuit.

Lees meer over
DP World Tour Topgolf