Topgolf

Mayka Hoogeboom en Romy Meekers overleven Pre Qualifier en zijn nog in de race voor tourkaart LET

Twee Nederlandse speelsters hebben zich geplaatst voor de Final Qualifier van de Ladies European Tour. Mayka Hoogeboom en Romy Meekers eindigden bij de beste 25 in Marokko en gaan door naar het laatste toernooi dat zaterdag begint.
Beeld: LET / Tristan Jones

Voor Hoogeboom was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Zij speelde als enige Nederlandse op Samanah Golf en stond na twee dagen in de top 5. Daarmee had ze een ruime marge op de cut om zich te plaatsen voor de finale. Dankzij een sterke derde ronde in 69 slagen (vijf birdies, één dubbel bogey) eindigde ze knap gedeeld vierde.

Uitslag

Ook Meekers stond er goed voor na 36 holes. Zij had het lastig tijdens de laatste ronde op Golf Club Rotana, maar een 74 (+2) was genoeg. Met een totaal van -2 en een 18de plaats haalde ze de cut, die op par viel. Net als Hoogeboom speelt zij vanaf zaterdag vier rondes op twee banen in Marokko: Al Maaden Golf Marrakech en Royal Golf de Mar.

Uitslag

Top 20 in finale krijgt volledige tourkaart

Na vier rondes is er een cut in de Final Qualifier. In de laatste ronde valt vervolgens de beslissing. De top 20 krijgt een goede kaart voor de LET en de vrouwen tussen plek 21 en 50 krijgen een iets minder goede status voor het begin van 2024.

Voor de andere Nederlandse vrouwen viel dinsdag het doek in de Pre Qualifier. Pasqualle Coffa kwam het meest in de buurt. Zij had drie slagen te veel nodig om door te stoten. Marit Harryvan, Anouk Sohier, Nikki Hofstede, Judith van der Voort en Lizzy Peeters kwamen ruim tekort.