Nieuws

Team USA klaar voor Solheim Cup

Met minder dan een maand te gaan is het duidelijk welke speelsters het tegen elkaar gaan opnemen in de Solheim Cup. Stacy Lewis maakte vandaag haar drie wildcards bekend voor Amerika.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Captain Stacy Lewis koos maandag de volgende drie speelsters om tot het twaalftal van 'Team USA' te komen: Ally Ewing, Cheyenne Knight en Angel Yin. Yin en Ewing speelden allebei al twee keer eerder, terwijl Knight haar debuut gaat maken in de Solheim Cup.

Negen speelsters hadden zich al gekwalificeerd voor de ontmoeting in Spanje van 22 tot en met 24 september. Lilia Vu, Nelly Korda, Allisen Corpuz, Megan Khang, Jennifer Kupcho, Danielle Kang en Andrea Lee deden dat via de Solheim Cup puntenranglijst. Lexi Thompson en Rose Zhang kwalificeerde zich via de Rolex Rankings, de wereldranglijst in het vrouwengolf.

'Deze vrouwen hebben hun plek verdiend'

'Deze laatste paar dagen waren zeker een van de moeilijkste uit mijn carrière, maar ik ben heel trots om Ally, Cheyenne en Angel bij het Solheim Cup team van 2023 te hebben', zei Lewis. 'Deze drie vrouwen hebben hun plek verdiend met hun spel op de baan en het teamwork buiten de baan. De laatste anderhalf jaar heb ik de Amerikaanse speelsters heel goed leren kennen en het is een eer dat ik hun captain ben. We gaan een geweldige week hebben op Finca Cortesin', aldus Lewis. 

Een van de belangrijkste speelsters in het Amerikaanse golf van de afgelopen jaren, Lexi Thompson (zie hoofdfoto) kwalificeerde zich ternauwernood voor het team. De Amerikaanse kent een zeer slecht seizoen, staat 157ste op de jaarranking, maar is er toch bij over een maand in Andalusië. 

Opvallende grote namen die hoog stonden op de puntenranking maar niet zijn geselecteerd zijn Alison Lee (10de), Ryann O'Toole (13de), Jessica Korda (14de) en Marina Alex (15de). De captain zelf, de jongste ooit in de geschiedenis. stond overigens op de 19de plaats van de ranking. 

De captain van Europa, Suzann Pettersen, maakte vorige week haar wildcards bekend.
Lees meer over
Topgolf Solheim Cup