Nieuws

5 tips om niets te missen van de Masters

De harten van golfliefhebbers gaan harder kloppen het tweede weekend van april. De Masters staan voor de deur. Om je goed voor te bereiden, geven we je 5 panklare tips om dit zonnige paasweekend niets te hoeven missen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

1. Woensdag par-3-contestdag

Van donderdag tot en met zondag wordt natuurlijk gespeeld om ‘de knikkers’ en het felbegeerde groene jasje. Bij gebrek aan een fijne feel good movie op de woensdagavond kun je de popcorn er alvast bij pakken tijdens de par-3-contest. Bij wijze van familie-uitje gaan de deelnemers en oud-kampioenen de baan in met familieleden. Zoons, dochters, kleinkinderen en de golfvrouwen gaan mee als caddie en slaan ook hier en daar een (wereld)bal.

Ziggo Sport Golf: woensdag 21:00 - 23:00 uur

Mocht je niet overtuigd zijn of dit het kijken waard is? Voilà, de aftermovie van 2022:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

2. Cherry picking: ones to watch

Laat de huidige nummer 1 van de wereld nu degene zijn die de titel mag verdedigen. Treedt Scottie Scheffler in het illustere rijtje van drie spelers die het toernooi ooit back-to-back wisten te winnen? Tiger Woods (die ook dit jaar ten tonele verschijnt), Jack Nicklaus en Nick Faldo gingen hem voor. Scheffler is weliswaar in vorm dit seizoen, maar de ‘verplichte nummers’ die je als titelverdediger hebt, vragen wel veel tijd tijdens de voorbereiding. Volgens de ‘bookmakers’ maken Rory McIlroy en Jon Rahm ook een grote kans. Zij wonnen het toernooi nooit eerder, maar zijn dit seizoen lekker op tik.

Een uitgebreide voorbeschouwing op de Masters lees je in de nieuwe 'Wie speelt waar'.

3. Download The Masters Tournament-app

Het leaderboard verversen, je favoriete spelers selecteren en hun individuele scores bewonderen (of verafschuwen als je pech hebt) informatie over de baan en holes in detail, oneindig veel video’s. Je vindt het allemaal in de app. Je kunt er zelfs met acht vrienden een videochat openen om samen naar de livestreams te kijken; de ‘live watch party’.

Download hier de app voor iOS
Download hier de app voor Android

4. Extra beleving

Om het kijken wat persoonlijker te maken, kun je met golfvrienden een pool maken. Je kunt spelen om de eer of een inleg afspreken. In The Masters Tournament-app is een League te maken die je kunt delen met je vrienden, maar het is ook eenvoudig op te lossen door jouw voorspelling op een briefje of Excel-bestandje in te leveren bij de pool-master.

5. Rooster jezelf vrij

Het gras bij de buren is altijd groener en beter gemaaid, maar zo groen en glad als op Augusta National is het nergens. Dus let it go! De tuin kun je voor en na het toernooi weer op orde maken. Ook al beginnen de tv-uitzendingen pas halverwege de middag, de ochtenden ben je druk met het kijken van de herhalingen en hoogtepunten en je swipet jezelf een Instastories-pols. Lang verhaal kort: check op tijd in bij Ziggo Sport voor de uitzendingen.

Ziggo Sport Golf
Woensdag: 21.00 - 23.00 uur par-3-contest
Donderdag en vrijdag: 16.15 - 01.30 uur
Zaterdag en zondag: 17.15 - 01.00 uur

Lees meer over
Masters