Topgolf

'Het zijn herinneringen die je nooit meer vergeet'

Over vier jaar wordt de Solheim Cup gespeeld in Nederland, zo werd dinsdag bekendgemaakt op Bernardus Golf. Solheim Cup-legende Catriona Matthew en de eerste Nederlandse deelneemster Christel Boeljon vertellen tijdens de feestelijke aankondiging over hun ervaringen.

Unieke ervaring

"Mooi dat we dit op Bernardus mogen gaan bekijken. Dit wordt heel leuk", zegt Christel Boeljon, een van de twee Nederlandse speelsters die ooit in de Solheim Cup speelde. In 2011 zat ze in het winnende Europese team in Ierland, acht jaar later won Anne van Dam met Europa de Solheim Cup. "Het is ontzettend gaaf om in dit evenement te spelen. Het is moeilijk te beschrijven in woorden, maar dit zijn de toernooien waar je professioneel golf voor speelt. Het zijn herinneringen die je nooit meer vergeet. Een unieke ervaring", aldus Boeljon.

Bekijk hieronder het videoverslag van de feestelijke aankondiging op Bernardus Golf:

 

Het past helemaal bij onze strategie. Er is dan niets beter om de Solheim Cup in 2026 naar Nederland te halen.

De NGF heeft de Solheim Cup samen met IMG en de Ladies European Tour naar Nederland gehaald. "Het past helemaal bij onze strategie. Onze focus is om nieuwe golfers aan te trekken tussen de 25 en 50 jaar. We willen meer vrouwen aan het golf krijgen, meer bekendheid en een beter imago van golf. Er is dan niets beter om de Solheim Cup in 2026 naar Nederland te halen", vertelt NGF-voorzitter Caroline Huyskes.

Boeljon en Matthew Solheim Cup 2026

Teamgevoel

"Het is fantastisch om te zien dat de Solheim Cup in meerdere Europese landen wordt georganiseerd de komende jaren", reageert de Schotse Catriona Matthew. De Solheim Cup-ster won de beker al vijf keer (drie keer als speelster en twee keer als captain). "Spanje is de organisator in 2023 en Nederland dus over vier jaar. Dat zal de jeugd inspireren om zich in het team te spelen. En Bernardus is ook nog eens een geweldige golfbaan."

Matthew: "Normaal gesproken is golf een individuele sport, maar bij de Solheim Cup is dat helemaal anders. Het teamgevoel vindt iedereen geweldig met de twaalf spelers, de captain, vice-captains en de rest. Dat brengt iedereen samen in die week. Het is de meest angstige, maar tegelijkertijd de beste ervaring van mijn leven."