Topgolf

Vrouwen winnen dik van de mannen!

De Week van de Regels op GOLF.NL begon afgelopen maandag met een regelquiz onder de kop 'de jongens tegen de meisjes'. De uitslag is bekend...

Iedere golfer kon vanaf maandagochtend tot vandaag 11.00 uur meedoen aan de 'regelquiz mannen vs vrouwen'. De quiz bestond uit vijf regelvragen die je binnen een bepaalde tijd moest beantwoorden. Hoe meer vragen je goed had, en hoe sneller je de vragen goed beantwoordde, hoe meer punten je verdiende. 

Hoe een man de uitslag ook wendt of keert, er bestaat geen twijfel dat de vrouwen de quiz hebben gewonnen! En omdat die zege zo duidelijk is, mag je gerust concluderen dat Nederlandse vrouwen de golfregels beter beheersen dan mannen. Ook een 'recount' heeft geen enkele zin! Dit zijn de feiten op een rij.

  • 1.609 personen hebben meegedaan aan de regelquiz. (Dank voor het meedoen!) Opvallend: er deden meer vrouwen dan mannen mee.
  • De top 100 (de 100 personen  met de beste quizscore) heeft punten verdiend. De top 100 bestond uit 65 vrouwen en 35 mannen. De vrouwen behaalden 319.494 punten, de mannen 166.347.
  • Alsof dat niet erg genoeg is voor de mannen: de vrouwen in de top 100 haalden gemiddeld ook meer punten dan de mannen die bij de beste 100 eindigden.
  • Ook pijnlijk voor de mannen: de eerste plaats is opgeëist door een vrouw (Apollonia) en in de top 10 staan negen vrouwen. In de top 20 staan 19 vrouwen... 

Genoeg over de vrouwen! Hier volgt een verdeling van goede en foute antwoorden als je naar álle deelnemers kijkt.

  • Totaal juist gegeven antwoorden: 73%
  • Totaal onjuist gegeven antwoorden: 27%

De moeilijkste vraag (door 58% goed beantwoord) was: Er liggen twee ballen op de fairway. Je speelt de bal en ziet dan dat je de verkeerde bal hebt gespeeld. Wat nu?

Het juiste antwoord is: twee strafslagen tellen en je eigen bal spelen, Veel quizdeelnemers dachten dat je in dit geval maar één strafslag krijgt.

De gemakkelijkste vraag was deze: Je hoeft niet te wachten met slaan als de greenkeeper aan het maaien is. Hij ziet je toch wel. Goed of fout?

Gelukkig voor alle greenkeepers gaf 91% van de quizdeelnemers het goede antwoord. (Het goede antwoord is: "Fout, je moet wachten totdat de greenkeeper een teken geeft dat je kunt slaan.") Geef dit door aan andere golfers, want deze regelvraag betreft de veiligheid van greenkeepers en is daarom extra belangrijk!

Rest de redactie van GOLF.NL niets anders dan alle golfende vrouwen te feliciteren met hun eclatante overwinning. De mannen verwijzen we naar de pagina Oefen de golfregels en het regelexamen!

regelquiz week van de regels uitslag

Stel je regelvraag

Heb je een vraag over een regelsituatie? Stel je vraag aan GOLF.NL. Aan het einde van de Week van de Regels beginnen we met de nieuwe rubriek 'Stel je regelvraag'. GOLF.NL gaat in die tweewekelijkse rubriek regelvragen beantwoorden. Lees meer: Stel je regelvraag in de Week van de Regels!

Lees meer over
Golfregels Handicap