Topgolf

Birdie op 18 zet deur voor Van Meijel open

Het op St. Andrews geschreven jongensboek van Lars van Meijel krijgt nog een extra hoofdstuk. De Brabander zorgde er met een birdie op de laatste hole voor dat hij ook in het weekeinde nog meedoet aan The Open. β€œBen best wel trots op mezelf.”

Van Meijel lag al in bed toen er nog een behoorlijk aantal spelers gisteravond op de Old Course liepen. Hij durfde nauwelijks livescoring in de gaten te houden, bang dat de cut op het allerlaatst naar -1 zou schuiven en hij tóch nog buiten de boot zou vallen. Maar dat gebeurde niet. Van Meijel kan in de boeken bijschrijven dat hij in zijn eerste major, notabene de 150ste editie van The Open, de cut heeft gehaald. “Nu proberen gedisciplineerd te blijven spelen, slag voor slag en kijken wat het op zondag oplevert.”

Lars van Meijel lachend op St. Andrews Old Course

Genieten

Die discipline kon Van Meijel al twee dagen lang opbrengen. Samen met ‘gelegenheidscaddie’ en coach Inder van Weerelt geniet hij daarnaast met volle teugen van het avontuur op St. Andrews, ‘Home of Golf’. “Het mooie van deze baan is al die dubbele greens en dat je langs elkaar loopt en je dus ook kruist soms met wat grote spelers.” Zoals Tiger Woods bijvoorbeeld. Op donderdag, toen Van Meijel als een van de laatste spelers de baan inging, kwam hij dicht in de buurt van de 15-voudig majorwinnaar, die gisteren niet de cut haalde en emotioneel afscheid nam van het publiek op de 18de hole. Hij kreeg een ovationeel applaus. "Ik was op hole 7 en hij op 11, toen we elkaar zo’n beetje tegenkwamen.”

Onvergetelijk

Tiger liet gisteren na zijn ronde weten teleurgesteld te zijn, dat hij al naar huis moest. Maar hij wilde niet spreken van een echt afscheid. "Het was ondanks het missen van de cut een fantastische week, met de viering van 150 jaar geschiedenis en de sport waar we zo van houden. Ik ben dankbaar voor deze plek met al zijn mooie herinneringen en voor de fans die het op 18 onvergetelijk maakten. Die voeg ik toe aan die mooie herinneringen."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Cruciaal

Nog veel meer grote namen konden na 36 holes naar huis, onder wie titelverdediger Colin Morikawa. Maar Van Meijel is er nog bij. De birdie die hij op hole 18 maakte, waardoor hij zijn score naar -2 voor de dag en level par voor het toernooi trok, bleek achteraf cruciaal. “Ja, ik ben best wel trots op mezelf, hoe ik op de tweede negen mentaal sterk ben gebleven. Hier maak je al die uren voor.”

Van Meijel gaat vandaag om iets voor half 11 Nederlandse tijd de baan in met de Engelsman Robert Dinwiddie. De Australiër Cameron Smith gaat aan de leiding met een score van -13, gevolgd door Cameron Young. De Amerikaan ligt twee slagen achter. Rory McIlroy en Victor Hovland beginnen op -10 aan dag drie van The Open.

Lars van Meijel en Inder van Weerelt
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Scores

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
The Open