Topgolf

First timers #11: winst en promotie voor Lauren Holmey

Het jaar is bijna voorbij, dus we blikken nog één keer terug. In ‘First timers’ spreken we met topgolfers die in 2022 iets voor het eerst gepresteerd of meegemaakt hebben. Lauren Holmey boekte een overwinning op de LET Access in Zwitserland en promoveerde naar de Ladies European Tour.

Je won direct het eerste toernooi op de LET Access dat je speelde dit seizoen. Was dat een verrassing voor jou?
"Natuurlijk was het een verrassing. Het was pas mijn derde start in het algemeen op dat circuit. Ik had niet verwacht dat ik kon winnen. Mijn vader als caddie en ik vormden een perfect team en omdat mijn spel zo goed was, voelde het niet als moeilijk. Alles ging best smooth."

Je speelde in de laatste flight en begon met 14 parren. Wat was je gameplan?
"Vanaf de eerste ronde was het gameplan om fairways en greens te raken. En als ik birdie zou maken, was dat super. Mijn korte spel de laatste dag was goed, waardoor ik een paar up en downs maakte. En ik heb een aantal birdiekansen gemist. Toch voelde ik dat de birdies gingen komen. Dat gebeurde dan ook op hole 15. Daar maakte ik een putt van zo'n zes meter op een heel moeilijke par 3. Op de volgende hole kwam de volgende birdie. Ik sloeg een wedge naast de vlag en maakte de putt. Ik bleef gewoon lekker doorspelen."

Had je last van spanning? Het was toch de eerste kans op een overwinning op een professionele tour.
"Wel een beetje, want ongeveer twintig mensen volgden onze flight vanaf hole 9. Daardoor kreeg ik door dat wij een interessante flight waren. Het leaderboard kende ik niet, ik had wel het idee dat ik mogelijk eerste stond."

Wist je op hole 18 van Golfclub Gams-Werdenberg wel hoe je ervoor stond?
"Na mijn derde slag naar de green op de par 5 heb ik wel gekeken. Als ik mijn chip had moeten holen voor een play-off, moest ik dat namelijk wel weten. Toen bleek dat een par genoeg was. Ik lag vlakbij de green, dus ik wist: kleine chip, kleine putt en ik win. Dat was wel spannend."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Lauren Holmey (@laurenholmey)

Was die laatste putt extra spannend?
"De chip was spannender dan de putt, want ik moest goed contact maken. De putt was ongeveer tachtig centimeter en helemaal rechtdoor. Die was niet zo moeilijk en daardoor minder spannend. Ik wist dat ik die putt ging maken en zou winnen." 

Wat gebeurde er toen?
"Ik besefte het niet op dat moment. Ik was blij met de ronde en had lekker gespeeld. Ik wist dat ik gewonnen had, maar in de auto had ik het pas echt door. Mijn ouders zeiden dat het geweldig was dat ik gewonnen had. Toen kwam het besef."

We hebben champagne gedronken bij het eten maar daarna ging ik meteen weer door naar het volgende toernooi

Heb je toen een feestje gevierd?
"Ja, met mijn familie in Parijs. We hebben champagne gedronken bij het eten maar daarna ging ik meteen weer door naar het volgende toernooi."

Na de winst in Zwitserland heb je een heel goed seizoen gehad dat werd bekroond met promotie naar de Ladies European Tour. Hoe was dat?
"Na de overwinning werd het een doel om in de top 6 van de LET Access te eindigen. Daarvóór was ik daar niet mee bezig. Plots had ik een serieus doel voor het seizoen. Nu kan ik daar echt van genieten. Het wordt wel spannend volgend jaar, maar veel deuren zijn open."

De start van volgend seizoen is pas eind februari. Hoe ziet je voorbereiding eruit?
"Ik ga lekker trainen en aan mijn swing werken met mijn coaches. Dat is heel fijn; tijdens het seizoen kunnen wij niet echt trainen of oefenen. Dan is het vooral veel reizen."

Ga je vooral in Frankrijk trainen?
"Ja, maar ik wil ook even naar de zon in Spanje of Portugal. En ik ben af en toe in Nederland om mijn coaches Dewi-Claire Schreefel, Reinier Saxton en Hayo Bensdorp te zien."

Wat zou je volgend jaar voor het eerst willen presteren of meemaken?
"Een eerste top 10 op de Ladies European Tour en waarom niet een eerste overwinning? Ik houd ervan om hoge doelen te stellen."

Lees meer over
Topgolf LET LET Access NGF