Topgolf

Holmey pakt na 'mooi maar stressvol seizoen' kaart LET

Lauren Holmey (19) is in 2023 te bewonderen op de Ladies European Tour. Na een succesvol jaar als rookie op de LET Access Series maakt ze meteen de stap naar de 'grote dames'. "Maar eerst ga ik het zeker nog vieren met mijn familie en vriendinnen."
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Vrijwel direct won Lauren Holmey dit seizoen haar eerste toernooi op het tweede treetje van de Europese golfladder. Toen nog spelend als amateur, was ze in mei de beste in het Flumserberg Ladies Open. Prijzengeld leverde die Zwitserse overwinning haar niet op, maar het bracht haar wel meteen naar de o zo belangrijke top-6 van de Order of Merit. Mocht Holmey daar aan het einde van het negentien toernooien tellende seizoen nog altijd deel van uitmaken, dan zou ze na één jaar LET Access met een hele goede kaart doorstoten naar de Ladies European Tour.

Holmey wist haar ranking daarna goed op peil te houden. Tweede plekken in Schotland, Zweden en geboorteland Frankrijk zorgden ervoor dat ze geen moment uit de top-6 viel, waarna ze in september de stap naar de professionals maakte. Als vijfde arriveerde ze deze week bij het slottoernooi in Spanje, het Catalayud Ladies Open, met nog een handvol concurrenten die haar promotiefeestje konden verpesten. Gelukkig misten de meesten van hen in Aragón de cut, waardoor het vrijdag geen moment billenknijpen werd voor het Frans-Nederlandse toptalent. Holmey eindigde T17 en de vlag kon uit. 

De Nederlandse topgolfster Lauren Holmey wint het Flumserberg Ladies Open in 2022
Beeld: LET Access Series

'Mooi maar stressvol seizoen'

"Het was toch wel een beetje spannend deze week", zei een dolgelukkige Holmey desondanks, al verzekerd van haar kaart terwijl de laatste groepen nog binnen moesten komen. "Er was wel een mogelijkheid dat twee andere meiden hun kaart zouden halen en ik niet. Daarom ben ik blij dat ik hier zelf rond de vijftiende plek eindig en de anderen achter me houd. Het was een mooi seizoen, al werd het af en toe nog wel stressvol naar het einde toe. Ik dacht: ik moet gewoon mijn eigen spel spelen en hopelijk komen ze dan niet dichtbij. Echt moeilijk was het dus niet, maar wel een beetje spannend."

Team Holmey

Het hele seizoen wist Holmey zich gesteund door haar Franse vader die tegelijkertijd ook als caddie fungeerde, en haar Nederlandse moeder. "Ik heb veel geluk dat mijn ouders bijna elk toernooi mee konden komen. Het heeft dit jaar echt geholpen dat ik een hoop niet zelf hoefde te organiseren en mensen om me heen heb van wie ik houd, dat heeft niet iedereen op de LET Access." Of père Holmey ook in 2023 de tas van zijn dochter draagt, is overigens nog niet helemaal duidelijk. "We vormen in ieder geval een heel goed team."

Ik kan nu gewoon genieten van de winter, goed trainen en mijn eigen ding doen

Terug naar Parijs

Met haar  op zak, stapt de 19-jarige Holmey nu weer op het vliegtuig terug naar Parijs, waar ze nog altijd woont. Ze weet al dat ze volgend jaar zo'n beetje in elk toernooi komt op de LET. Rond februari zal ze er weer moeten staan, maar dat is naar eigen zeggen "nog een beetje ver weg". "Ik kan nu gewoon genieten van de winter, goed trainen en mijn eigen ding doen. Maar eerst ga ik het zeker nog vieren met mijn familie en vriendinnen. Volgende week kom ik naar Nederland en daarna zal ik alweer snel beginnen met trainen."

Q-School

De beslissing in het Catalayud Ladies Open moest uiteindelijk vallen in een play-off met vier speelsters. Zhen Bontan was op plek 5 de beste van in totaal vijf Nederlandse deelneemsters, met ook Marit Harryvan in de top-10. De kans is groot dat een aantal speelsters die het via de Order of Merit niet hebben gered, in december op Q-School hun geluk gaan beproeven. Dat zenuwslopende traject blijft Holmey dus bespaard. 

Uitslag

Lees meer over
LET LETAS Topgolf