Nieuws

Anne van Dam: 'Ik heb het plezier weer terug!'

Het is lang stil geweest rond Anne van Dam. In de podcast Podje Golf geeft ze een openhartig interview: "Ik heb het plezier in golf weer teruggekregen."
Beeld: Mark Runnacles/LET

Beeld: Mark Runnacles/LET

Na een moeilijk jaar is Anne van Dam op de weg terug. Ze heeft het plezier weer teruggevonden in golf. “Ik heb dit jaar mooie stappen gemaakt. Vooral mentaal, want vorig jaar was lastig. Ik heb in de winter besloten dat ik niet op die manier verder wilde trainen. Toen heb ik even een lange break gehad en andere dingen gedaan. Als je dan wakker wordt, is golf even niet het eerste waaraan je denkt.”

Luister voor het volledige interview naar Podje Golf #50:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Geen coaches meer

Van Dam (27) besloot om alles alleen te gaan doen. “In de winter begon ik langzaam te denken hoe ik het nieuwe seizoen wilde inrichten. Toen ben ik eigenlijk gestopt met alle coaching en heb ik een plan gemaakt hoe ik het zelf wilde aanpakken Daardoor heb ik puur het plezier voor mezelf teruggekregen. Dat was het grootste doel.”

Dit seizoen eindigde ze drie keer in de top 10 op de Ladies European Tour (LET). Twee weken geleden stond ze na drie rondes zelfs bovenaan in Ierland, maar de laatste ronde wierp haar terug. “Deze week speel ik nog een toernooi op de LPGA, daarna maak ik het seizoen in principe af op de LET. Daar wil ik zo hoog mogelijk eindigen op de Order of Merit. Op de LPGA speel ik dit jaar veel voor de veertigste of vijftigste plek, terwijl ik op de LET bijna elke keer rond de top 10 meedraai. Het niveauverschil is groot en dat wordt bijna alleen maar groter.”

Focus op Europa

We zullen de geboren Arnhemse vanaf 2023 weer veel in Europa zien. “Ik ga me de komende jaren meer focussen op de LET. Er komt een Solheim Cup aan en Olympische Spelen en daar moet ik punten voor verdienen. Dat zijn de grote doelen die ik heb.”

'Podje Golfis te beluisteren via jouw favoriete streamingdiensten: Spotify, Apple, Google Podcasts en Stitcher. Schroom niet om een vraag te stellen, je oordeel en/of suggesties te geven. Dat kan via mail podje@golf.nl. We beloven dat de luisteraar wordt gehoord en zijn of haar mening zeker in de uitzendingen terug te horen zal zijn!