Topgolf

13de plaats voor Luiten in Zuid-Afrika, Weber slaagt

Joost Luiten blijft solide spelen in Zuid Afrika. De Nederlander eindigde zondag op de 13de plaats in het Alfred Dunhill Championship.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Als een van de weinige spelers hield Joost Luiten in het Alfred Dunhill Championship de grote fouten van de kaart. De Nederlander noteerde 72 holes geen enkele dubbel bogey op de mooie maar ook lastige baan van Leopard Creek. Tegenover tien bogeys noteerde Luiten 18 birdies en een eagle (zaterdag op de par-4 11de).

Met een totaal van -10 eindigt de Bleijswijker op de gedeeld 13de plaats, goed voor een cheque van ruim 22 duizend euro. Vorige week werd Luiten, die zijn seizoen solide begint, 25ste in het Zuid Afrikaans Open.

Wil Besseling haalde de cut in Malelane maar kende geen sterk weekend: met 76-79 eindige Besseling op de 75ste plaats. Darius van Driel en Daan Huizing miste vrijdag wel de cut. Volgende week staan er geen Nederlanders aan de start van het Mauritius Open.

'Ockie' wint eerste DP World Tour-titel

De zege werd een prooi voor Ockie Strydom. De 37-jarige Zuid Afrikaan die nummer 384 is op de wereldranglijst speelde een uitstekende tweede negen holes voor een 69 (-3) en een totaal van -18. Adrian Otaegui eindigde alleen op de tweede plaats met -16.

Uitslag

Weber succesvol in Q-Series

Dewi Weber heeft op knappe wijze haar LPGA-status weten te verbeteren. De Groningse had al een redelijke kaart door haar 101ste plaats op de jaarranglijst, maar een plek bij de beste 45 in de Q-Series was genoeg zijn om haar positie op de ‘priority list’ te verbeteren. Weber werd met een totaalscore van -14 gedeeld 28ste in Alabama en bemachtigde daarmee een goede kaart voor de zeer sterke LPGA Tour. In de marathon van acht rondes van 18 holes noteerde de Nederlandse geen score hoger dan 72 slagen. Vorig jaar haalde Weber ook haar LPGA-kaart door 10de te worden op Q-School.

Leaderboard

The match: Tiger en Rory verliezen

Tiger Woods en Rory McIlroy namen het gisteravond op tegen Jordan Spieth en Justin Thomas in 'The Match', een demonstratiewedstrijd voor het goede doel. Spieth & Thomas wonnen de wedstrijd over 12 holes met 3&2. Bekijk een aantal slagen van Tiger Woods:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Er werd bijna 3 miljoen dollar opgehaald voor de slachtoffers van orkaan Ian. De sfeer zat er goed in en het winnende duo deelde nog een laatste plaagstootje uit:

En nog wat hoogtepunten van PGATour.com:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.