Dutch Open

Van Driel maakt 'nieuwe' seizoenstart

Voor Darius van Driel is 2022 tot nu toe een jaar met tegenvallende resultaten op de golfbaan. Met iets heel moois in het vooruitzicht buiten de golfbaan, hoopt hij het seizoen de komende periode een positieve wending te geven, bijvoorbeeld op zijn 'home course' Bernardus tijdens het Dutch Open.

Darius van Driel heeft dit seizoen zeven toernooien gespeeld op de DP World Tour. Drie keer haalde hij de cut, in totaal verdiende de Leidschendammer slechts € 9.377 prijzengeld. Op de DP World Tour Rankings, de jaarranglijst, staat hij op plek 191. Teleurstellend, maar de 32-jarige golfer is vastbesloten een vernieuwde seizoenstart te maken. Te beginnen bij het ISPS Handa Championship in Spanje waar Van Driel donderdag op de tee staat.

Heldenontvangst

Van Driel, die vorig jaar op een keurige 97ste plaats eindigde in de Race to Dubai, raakte in januari besmet met corona. Het Rolex Series toernooi in Abu Dhabi mocht hij om die reden niet spelen. Een week later in het eveneens rijk gedoteerde Dubai Desert Classic was hij nog allesbehalve fit en scherp met een gemiste cut als gevolg. “Ik begin het seizoen vaak wat moeizaam, maar dit jaar heeft het ook niet bepaald meegezeten. De afgelopen weken waren er geen toernooien op de DP World Tour, ik heb prima kunnen trainen, mijn spel voelt goed. Dit toernooi in Spanje voelt voor mij als een nieuwe start van het seizoen en ik reken ook op betere resultaten.” 

 

Dutch Open

 

Over ruim een maand staat op Bernardus Golf het Dutch Open op het programma. Vorig jaar legde Van Driel beslag op een fraaie vierde plaats. Bij het betreden van de achttiende green werd hij getrakteerd op een heldenontvangst. “Dat was een fantastisch moment, een beetje onverwacht ook want ik had het toernooi niet gewonnen,” aldus Van Driel die natuurlijk hoopt dat hem zondagmiddag 29 mei weer een ovatie wacht als hij de green van hole 18 oploopt. “Nog beter dan die vierde plaats zou natuurlijk geweldig zijn, maar met alles in de top-10 ben ik tevreden, dat is op de DP World Tour altijd een goed resultaat.”

 

Vol huis

 

Vorig jaar werd het Dutch Open in september gespeeld, de Zweed Kristoffer Broberg won met een score van -23. Van Driel: “Toen speelde Bernardus makkelijk vanwege het mooie, windstille weer. Maar ik weet hoe lastig de baan wordt als het gaat waaien. En dat ligt mij wel. Ik train er veel, ken de baan erg goed. Laat mij bij het Dutch Open maar bikkelen voor -6, dat heb ik liever dan een winnende score van -23.”

 

Laat mij bij het Dutch Open maar bikkelen voor -6, dat heb ik liever dan een winnende score van -23

 

Afgelopen september was het lekker druk op Bernardus, maar vanwege coronarestricties was er nog wel een beperking op het aantal toeschouwers. Van restricties is nu gelukkig geen sprake meer, dus het zal een vol huis worden. Van Driel kijkt er naar uit. “Het Dutch Open is altijd een hoogtepunt, maar ik wil de weken ervoor natuurlijk ook goed presteren. Ik speel deze en volgende week in Spanje, dan het Brits Masters en vervolgens het Soudal Open in België. Dan een vrije week voor het Dutch Open dus alle gelegenheid om me goed voor te bereiden.”

 

Bijzondere gebeurtenis

 

Of het een goed golfjaar voor Darius van Driel wordt, moet blijken. Dat er privé iets bijzonders te gebeuren staat, is zeker. De vriendin van Darius, Sanne - die een tijdje zijn caddie is geweest - is in blijde verwachting. Ze is in augustus uitgerekend. Een mooi vooruitzicht.

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Dariusvandriel (@dariusvandriel)

Tijdens het Dutch Open kun je topgolf van het allerhoogste niveau zien in Nederland.
Kom naar Bernardus in Cromvoirt, bestel je tickets hier!