Topgolf

Slotronde 79 werpt Weber terug

Dewi Weber had na drie ronden uitzicht op een heel mooie klassering in het Lotte Championship, maar net als Anne van Dam kende ze een mindere laatste 18 holes.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Dewi Weber stond na 54 holes in het Lotte Championship op een fraaie twaalfde plaats. De kans op een eerste top-10 notering was na een moeizame eerste negen holes in veertig slagen met vier bogeys en geen enkele birdie helaas verkeken. Op hole 10 maakte de 25-jarige Groningse een nieuwe bogey waarna op de par-5 elfde hole de eerste birdie genoteerd kon worden. Het bleek geen opmaat voor verder herstel. Met drie bogeys in het vervolg van de ronde tekende Weber voor een 79 (+7). Met een totaal van +4 eindigde ze op Hawaii op de gedeelde 56ste plaats. Wel positief: in haar eerste seizoen als volwaardig lid van de LPGA Tour heeft Weber in vier toernooien drie keer de cut gehaald. De 56ste plaats op Hawaii leverde 5.184 dollar op. Met 12.346 dollar staat ze op plek 124 in de RACE TO CME GLOBE, de jaarranglijst. 

Anne van Dam 

 

Voor Anne van Dam die geen volledig speelrecht meer heeft op de LPGA was het Lotte Championship haar eerste toernooi van het seizoen. Donderdag haalde ze precies de cut met +3, stijgen in het klassement zat er daarna niet in. Met 75-77 kwam Van Dam uit op +11 en een 76ste plaats. De winst en een cheque van 300.000 dollar ging naar de Koreaans Hyo Joo Kim die met -11 twee slagen minder nodig had dan de Japanse Hinako Shibuno. Het is de vijfde zege voor Hyo Jou Kim op de LPGA.

 

Volgende week staat op de LPGA het DIO Implant LA Open op het schema. Dewi Weber kan in haar thuisstad spelen, Anne van Dam staat twintigste reserve en kan alleen via de Monday Qualifier een startbewijs bemachtigen. 

 

Uitslag Lotte Championship 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

 

Alps Tour/Pro Golf Tour 

 

Eerder in de week kwamen twee Nederlandse mannen heel dicht bij toernooiwinst. In het Abruzzo Alps Open op de Alps Tour eindigde Koen Kouwenaar na 54 holes op -12. In een play-off met twee andere spelers dolf hij het onderspit tegen de Spanjaard Manuel Morugan.

Op de Pro Golf Tour kwam Stan Kraai heel dicht bij de winst. Na 54 holes in de Red Sea Ain Sokhna Classic stond hij op -11. In de play-off was de Tsjech Jan Cafourek helaas de gelukkige. 

 

Uitslag Abruzzo Open

 

Uitslag Red Sea Ain Sokhna Classic