Beleving en inspiratie

Stem op Podje Golf in de Dutch Podcast Awards!

Vol trots ontvingen we het bericht dat Podje Golf is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards 2021. Wat een eer voor de hosts Gerard Louter en zijn jonge vriend Sietse Herrema. Nu is het aan jullie (golfende) luisteraars! Breng vóór 12 oktober je stem uit op Podje Golf!

Klik hier om te stemmen op Podje Golf!

Uit de honderden door het publiek aangedragen kandidaten werden uiteindelijk slechts vijf podcasts genomineerd, op basis van het aantal inzendingen. De jubel in de redactievergadering van GOLF.NL was groot, toen we het bericht kregen dat Podje Golf in de categorie Sport een van vijf was. Die nominatie is dus zeker te danken aan jullie, de ‘golfende’ luisteraars en een hoogtepunt in het zesjarige bestaan van GOLF.NL en het leven van de nog jonge podcastmakers Gerard en Sietse. Podje Golf draait immers nog maar een jaar en nu al deze erkenning van de fans.

Podje Golf de tv-show

Afgelopen week was het team van Podje Golf natuurlijk ook bij het Dutch Open op Bernardus. Daar maakten Gerard en Sietse op de vier toernooidagen in totaal twaalf afleveringen van Podje Golf de tv-show. Kijk hieronder naar een compilatie.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Wil je alle afleveringen nog eens zien, klik dan hier.

Stem hier op Podje Golf!

Concurrentie

De concurrentie voor de Podcast Award is niet bepaald te onderschatten. Drie voetbalpodcasts (Cor Potcast, Dick voor Mekaar, Pak Schaal) en een autosport-podcast (F1 aan Tafel) dingen in dezelfde categorie mee naar de prijs. Hoewel deze nominatie al als een prijs voelt, geldt ook voor Gerard en Sietse: nu we erbij zitten, willen we de hoofdprijs!

Populariteit

De Dutch Podcast Awards zijn de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen voor podcastmakers. In 2020 werden maar liefst 19.000 stemmen uitgebracht, bijna twee keer zoveel als het jaar ervoor. De verwachting is dat het aantal stemmen nu nog veel hoger zal zijn, want de podcast is nog altijd een in populariteit stijgend medium.

Het beeldmerk van de podcast van GOLF.NL Podje Golf

Tot en met 11 oktober kan iedereen stemmen op de genomineerde podcasts. Die tellen voor 75% mee in de eindscore. De overige 25% wordt bepaald door een onafhankelijk vakjury. Die bestaat uit podcastmakers, mediadeskundigen en presentatoren. Op 26 en 27 oktober worden op BNR Nieuwssradio een voor een de winnaars bekendgemaakt. Op donderdag 28 oktober is de finale in Krasnapolsky in Amsterdam. Daar worden de awards voor beste host en beste podcast van Nederland uitgereikt.

Met de Dutch Podcast Awards zet BNR Nieuwsradio podcasts die het verdienen in de spotlight. ‘Wij zien podcasts en on demand audio als de toekomst van radio. Deze awards passen dan ook goed bij de toekomstvisie van ons station’, zegt BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark.

Stem hier op Podje Golf!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

  • Apple Podcasts/iTunes
  • Google Podcasts
  • Spotify
  • Stitcher