Equipment

Cobra print nieuwe King 3D putterlijn

Cobra introduceert een nieuwe lijn van 3D geprinte putters. De KING 3D putters hebben een 3D geprint nylon rooster, voor een optimale gewichtsverdeling in het chassis. Het vergevingsgezinde ontwerp zorgt voor verbeterde stabiliteit en een goede rol dankzij de SIK FACE technologie.
Beeld: Cobra Golf

Beeld: Cobra Golf

Wat is het?

In november 2020 keerde Cobra terug op de puttermarkt, en niet met zomaar een putter, namelijk een gelimiteerde oplage van een 3D geprinte putter. Een jaar later ligt er een volledige nieuwe lijn (plus de Vintage lijn waar we vorige week over berichtten) in de winkel.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Samen met HP

Voor de ontwikkeling van de 3D putters begon Cobra een paar jaar geleden een samenwerking met Hewlett Packard (HP). Samen kwamen ze op een 316 roestvrijstaal frame met een lichtgewicht rooster om de massa (op bepaalde plekken) zoveel mogelijk te beperken (zodat deze op andere plekken gebruikt kan worden). Het belangrijkste voordeel van 3D printen is dat het proces van het maken van prototypes veel sneller gaat.

De lijn van 3D printed putters bestaat uit drie modellen: SuperNova, Agera en GrandSport-35:

SuperNova: oversized fang

Agera: oversized mallet

GrandSport-35: oversized blade

Wat is er nieuw?

Het 3D-printproces in deze nieuwe lijn is verbeterd. Voorheen werd er een Metal Jet Technology gebruikt, nu is dat Multi Jet Fusion, waarmee niet alleen aluminium maar ook het nog lichtere nylon gebruikt kan worden.

De roosters van het geprinte lichtere nylon zitten tussen de zwaardere stukken staal, aluminium en wolfraam. Dit zorgt voor meer vergevingsgezindheid (meer gewicht aan de zijkanten). Het zorgt ook voor minder vibraties en een meer gedempt geluid.

Descending Loft Technology

Een techniek die net als in de KING Vintage putters ook in de 3D putters zit is het SIK clubblad. De samenwerking met de putterbouwer van Bryson DeChambeau, die deze week de Ryder Cup speelt en veel invloed heeft gehad op het ontwerp en de 'tech', levert een face insert op met Descending Loft Technology. Het bijzondere is dat deze aluminium inserts vier verschillende lofts hebben. Ja, je leest het goed, een clubblad met vier verschillende lofts. Van boven naar onder (4, 3, 2, 1 graden) neemt de loft af waardoor je een consistente launch angle en rol krijgt. Het betekent dat het minder uitmaakt of je de bal te laag, te hoog, neerwaarts of opwaarts raakt, de loft compenseert het voor je.

Prijs & productinformatie

De Cobra 3D putters putters zijn vanaf nu verkrijgbaar en hebben een Cobra Connect Lamkin Sinkfit grip met een Arccos sensor. De shaft is de KBS CT Tour Straight Stepless Chrome. Per model zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om lengte (34 en 35 inch) en rechts- of linkshandig. De GrandSport-35 heeft ook een Arm Lock (41 inch) versie. De Agera is er naast een Arm Lock versie ook in een One Length versie van 37,5 inch die past bij je Cobra One Length ijzers. 

€ 349

Meer weten?
cobragolf.com/king-putters

Win een Cobra 3D Printed putter!

Wil jij in deze Ryder Cup week kans maken op een Cobra KING 3D putter? GOLF.NL mag er drie weggeven. Doe mee met onderstaande Instagram actie (klik op de foto en lees de instructies) en maak kans op een van de drie putters!

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door GOLF.nl (@golfnl)

Lees meer over
Equipment