Equipment

Cobra terug op puttermarkt met Vintage Series

Na een lange periode van afwezigheid is Cobra terug met nieuwe putters. Met de Vintage Series richt het merk zich op de golfer die gaat voor klassieke looks en veel vergevingsgezindheid. Dankzij de samenwerking met Bryson DeChambeau zit er ook een stukje 'tech' in de putters.
Beeld: Cobra Golf

Beeld: Cobra Golf

Wat is het?

In november 2020 keerde Cobra na een lange periode van afwezigheid terug op de puttermarkt, en niet met zomaar een putter, namelijk een 3D geprinte putter (in gelimiteerde oplage). Volgende week lees je meer over de nieuwe 3D Printed putterlijn van 2021 (Let op! We mogen 3 exemplaren weggeven), maar hier hebben we het eerst over een andere putterlijn die Cobra dit jaar tegelijkertijd heeft gelanceerd: de nieuwe 'KING Vintage' lijn. Als je van klassieke looks en putters houdt is deze lijn voor jou. De putters zijn namelijk vernoemd naar klassieke sportauto's. Hieronder de vier verschillende modellen op een rij.

Sport: klassieke blade

Torino: mid-mallet

Nova: oud en vertrouwd Fang-model

Stingray: maximale vergevingsgezindheid

Wat is er nieuw?

Een technologie die we kennen van het eerste 3D model van 2020, en die terugkomt in de KING Vintage putters, is het SIK clubblad. Deze samenwerking met de putterbouwer van Bryson DeChambeau, die veel invloed heeft gehad op het ontwerp en de 'tech', levert een face insert op met Descending Loft Technology. Het bijzondere is dat deze aluminium inserts vier verschillende lofts hebben. Ja, je leest het goed, een clubblad met vier verschillende lofts. Van boven naar onder (4, 3, 2, 1 graden) neemt de loft af waardoor je een consistente launch angle en rol krijgt. Het betekent dat het minder uitmaak of je de bal te laag, te hoog, neerwaarts of opwaarts raakt, de loft compenseert het voor je.     

Wat betreft looks is het erg klassiek. Het chassis van de putters is van staal met eenvoudige oplijnstrepen en een zwart/(turbo)geel kleurschema. Er kan gekozen worden uit vier verschillende modellen en dankzij los verkrijgbare gewichtjes (10, 15, 20 en 25 gram) kan je de putters verder naar wens afstellen. Dankzij verschillende hosel-opties is er voor elke type swing een goede putter, bijvoorbeeld met veel 'arc' of juist heel weinig in een face-balanced model. Klik hier als je meer wilt weten over toe hang en welke putter jij nodig hebt. 

 

Prijs & productinformatie

De KING Vintage putters zijn vanaf nu verkrijgbaar en hebben een Cobra Connect Lamkin Sinkfit grip met een Arccos sensor. De shaft is de KBS CT Tour Straight Stepless Chrome. Per model zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om lengte (34 en 35 inch) en rechts- of linkshandig. 

€ 249,-

Meer weten?
cobragolf.com 

Lees meer over
Equipment