Topgolf

Van Dam nadert top-10, Coffa foutloos

Anne van Dam heeft op dag 2 van de Cambia Portland Classic goede zaken gedaan. Ze bevindt zich halverwege net buiten de top-10 en hoopt in het weekend haar beste LPGA-resultaat te gaan verbeteren. Een bogeyvrije Pasqualle Coffa won in Frankrijk eveneens terrein.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam had een dag eerder al vier birdies gemaakt, maar daar stonden toen ook evenveel bogeys tegenover. In de tweede rondgang wist ze dit aantal (twee) te beperken, en dat terwijl het gisteren 'tricky' was op een winderige Oregon Golf Club. De Gelderse dook met gewonnen slagen op 4 en 5 onder par, speelde het restant van haar ronde in level par en tekende voor een 70 en -2.

Met haar ronde deed Van Dam uitstekende zaken, want verreweg de meeste concurrenten wisten het niet van de baan te winnen. De nummer 184 van de wereld staat bij het ingaan van het weekend T11 en heeft nu dus een mooie kans om haar beste resultaat in Amerika te verbeteren (ook T11, ruim een jaar geleden).

Jin Young Ko

Jin Young Ko greep in Portland halverwege het toernooi de macht heeft gegrepen. De Zuid-Koreaanse nummer 2 van de wereldranglijst besloot een paar weken geleden een andere putter in de tas te doen en dat betaalde zich gisteren uit. Niet meer dan 23 putts had ze nodig op weg naar een ronde 67 (-5). Ko gaat op -8 het weekend in, één slag voor de Schotse Gemma Dryburgh.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ladies European Tour

Ook Pasqualle Coffa speelde gisteren een solide tweede ronde, in het Ladies Open de France. Op de Chateaux Course van Golf du Médoc slaagde ze er zelfs in de bogeys van de kaart te houden. Met twee birdies op haar tweede negen wist ze voor het toernooi onder par uit te komen, goed voor een mooie stijging in het klassement. Op -1 bevindt Coffa zich 36 holes voor het einde net buiten de top-20 met volop perspectief voor het weekend. Céline Boutier leidt 'haar' open bij het ingaan van het weekend. De topspeelster die Team Europe recent nog voor de tweede keer aan Solheim Cup-winst hielp, heeft een minimale voorsprong ten opzichte van drie achtervolgers.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf LET Anne van Dam LPGA