Topgolf

Luiten finisht top-20 op Ryder Cup-baan

Joost Luiten eindigde vandaag in de top-20 van het DS Automobiles Italian Open in Rome. Op de baan waar over twee jaar de Ryder Cup wordt gespeeld werd Wil Besseling 52ste en won Nicolai Højgaard, een week nadat zijn tweelingbroer Rasmus had gewonnen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Luiten begon zijn laatste ronde niet bepaald zoals hij het voor ogen had. Twee bogeys op de eerste holes boorden het plannetje om nog naar de top-10 te klimmen (van de 15de plaats) enigszins de grond in. Hij kreeg zijn ronde daarna gelukkig nog wel op gang: drie birdies maar ook een bogey op een poar-5. Daardoor sloot hij het toernooi op de Marco Simone Golf Club af met een ronde in level par. Met -6 leverde hem dat een gedeelde 18de plaats op.

Besseling

Level par was ook de score waarmee Wil Besseling het toernooi in Italië afsloot. De Westfries had vrijdag met 66 zijn beste dag, maar kon in het weekend niet met een plekje in de schijnwerpers veroveren.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Tweelingbroers

De spotlights waren aan het einde van de dag vol gericht op Nicolai Højgaard. De zege van de pas 20-jarige Deen had ook een heel bijzonder tintje. De titel volgde een week nadat zijn tweelingbroer Rasmus de Omega European Masters in Zwitserland had gewonnen. Nog nooit eerder wonnen twee broers (ook nog eens tweeling) twee weken achter elkaar op de European Tour.

Eindstand

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.