Topgolf

Luiten en Besseling schieten omhoog

De tweede dag van het Italiaans Open verliep voor de Nederlandse golfers een stuk beter dan de eerste. Wat heet, Joost Luiten en Wil Besseling deden uitstekende zaken en doen nog helemaal mee. Voor Darius van Driel viel het doek, net als voor Pasqualle Coffa in Zweden.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het Nederlandse trio kreeg in Rome vanmiddag te maken met ideale golfcondities. Het zonnetje scheen, er stond weinig wind en het was warm op de Marco Simone Golf & Country Club, waar morgen dan weer wat onstuimiger weer verwacht wordt. Voor de landgenoten was er nog werk aan de winkel om zich te verzekeren van het weekend en, als het even meezat, ook nog in kansrijke positie te spelen.

Dat is dan ook precies wat Joost Luiten deed. Na een reeks pars en vervolgens de bogey op 7, begon de Zuid-Hollander terrein te winnen. Dat deed hij met een paar birdies, maar vooral de eagle op de korte par-5 13de hielp ook erg. Een ronde 66 (-5) bracht hem van de 58ste plaats bijna helemaal tot de top-10. "De tweede negen liep het erg lekker", vertelde Luiten toen hij binnen was. "Ik maakte een mooie eagle-putt van buiten de green en had nog wel een paar kansen, maar die vielen niet. De greens zijn hier lastig en snel."

Ook -5 voor Besseling

Ook Wil Besseling deed in de Italiaanse middag exact wat hij moest doen. Gestart op de tweede negen maakte ook hij een eagle op 13 en toen hij daar nog eens vijf birdies aan toevoegde, leek hij op weg naar de beste ronde van de dag. Helaas verschenen daar vlak voor het einde echter ook twee bogeys op de kaart, maar een 66 (-5) voor -3 totaal leverde hem toch dik 70 plekken winst op. Zo'n sprong had Darius van Driel vandaag niet in huis. Na een 72 moest hij het Italiaans Open op +3 verlaten.

Min Woo Lee

De leider na twee dagen golf in de Italiaanse hoofdstad komt uit Australië. Min Woo Lee ging al gedeeld aan kop na de openingsronde, maar voert de rangschikking na vandaag alleen aan op -10. De broer van majorwinnares Minjee Lee heeft een voorsprong van twee slagen op een viertal met onder anderen Tommy Fleetwood en Johannes Veerman. De halve Nederlander steekt nog altijd in uitstekende vorm na zijn allereerste overwinning in Tsjechië

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ladies European Tour

Voor Pasqualle Coffa ging het Creekhouse Ladies Open vandaag als een nachtkaars uit. Ze had vanochtend 80 slagen nodig op de Kristianstad Golf Club en dat stond gelijk aan +8. Het bracht haar totaal op +15, negen te veel om het weekend te halen. De 24-jarige LET-speelster kan nu vanaf de bank naar de Solheim Cup kijken (start zaterdag), om er volgende week weer te staan in Zwitserland. Ondertussen gaat ook de strijd in Zweden verder. Maja Stark uit het gastland leidt na 36 holes met -7.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.