Topgolf

Besseling houdt zicht op top 10

Op dag drie van de Andalucia Masters bleef Wil Besseling met een ronde 71 goed op de been. Joost Luiten staat na 54 holes op de moeilijke baan van Valderrama net buiten de top 40.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na 36 holes stonden de twee Nederlanders er even goed voor in de Andalucía Masters: twee boven par. Wil Besseling staat na ronde drie nog steeds op +2. De Westfries maakte zaterdag twee birdies en twee bogeys op de par-71 baan van Valderrama.

Met zijn ronde 71 op Real Club Valderrama klom Besseling naar de gedeelde 21ste plaats in het klassement. De achterstand op de leider is groot (negen slagen) maar Besseling is maar twee slagen verwijderd van de top 10. De Noord-Hollander werd vorig jaar derde op Valderrama.

Joost Luiten maakte zaterdag drie bogeys en wist daar maar één birdie tegenover te zetten. De Bleiswijker verloor daardoor terrein. Met +4 (73-71-73) bezet Luiten de 44ste plaats.  

Besseling heeft zijn deelname aan de Andalucía Masters te danken aan zijn zesde plaats in het Spaans Open van vorige week. Besseling en Luiten haalden in de Andalucía Masters ruimschoots de cut, wat op zich al een knappe prestatie was. Jon Rahm, de nummer 1 van de wereld, miste de cut (+4) op zes slagen. 

Canter pakt de leiding

De Engelsman Laurie Canter meldde zich vrijdag met een ronde 65 in de top van het klassement. Op zaterdag greep hij met een ronde 67 de leiding. Canter heeft na 54 holes drie slagen voorsprong op landgenoot Matt Fitzpatrick. De Ryder Cup-speler ging rond in 70 slagen. 

De Amerikaan David Lipsky bracht zaterdag de beste score van de week binnen: 64 (-7). Met vier slagen achterstand op Canter is Lipsky een van de kandidaten voor de zege in de Estrella Damm Andalucia Masters in Spanje. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Leaderboard

Anne in New York

Anne van Dam speelt deze week in de Aramco Team Series. De wedstrijd van de Ladies European Tour in de VS (op de Glen Oaks Club in New York) eindigt op zaterdag. Van Dam is captain van 'Team Van Dam', dat bestaat uit Anne, de Belgische Manon De Roey, Jessica Karlsson uit Zweden en amateur David Briones. 

Leaderboard teams

Leaderboard individueel