Topgolf

De kansen voor Anne, Dewi en Pasqualle

Anne van Dam, Dewi Weber en Pasqualle Coffa zijn de drie beste golfsters van Nederland. Hoe is hun seizoen tot dusverre verlopen en wat weten we nu al over hun speelmogelijkheden in 2022?
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Anne van Dam: De laatste kans

De laatste kans, het klinkt wat dramatisch. Wat het in de praktijk betekent is dat Anne van Dam nog één toernooi heeft om haar speelrecht op de LPGA Tour voor 2022 veilig te stellen. De 26-jarige golfster speelde dit seizoen achttien toernooien, slechts zeven keer haalde ze de cut. Op de Race to CME Globe, de jaarranglijst, staat Van Dam op plek 109. Aan het einde van het seizoen behoudt de top-100 vol speelrecht in het nieuwe jaar. Het BMW Ladies Championship van volgende week in Korea kent met 84 speelsters een beperkt deelnemersveld, Van Dam staat niet hoog genoeg in de rankings om daar te mogen aantreden. Ze doet de komende dagen wel mee aan de Aramco Team Series in New York, maar in dat evenement zijn geen punten te verdienen voor de LPGA.   

Dus moet het gaan gebeuren in het laatste reguliere toernooi van het seizoen, het Pelican Women’s Championship, 11-14 november in Florida. Met een goed resultaat kan Van Dam de top-100 nog halen, lukt dat niet dan moet de longhitter de gang maken naar de Q-Series, het loodzware kwalificatietoernooi over 144(!) holes waarin de top-45  een LPGA-Tourkaart verdient. 

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Anne van Dam (@annievdam)

 

Dewi Weber: Tussenstation voor de marathon

 

Ook dit seizoen speelde Dewi Weber (foto boven) op de Symetra Tour, het circuit onder de LPGA. In het laatste toernooi, het Symetra Tour Championship, eindigde de 25-jarige golfster afgelopen weekend op een keurige twaalfde plaats met een score van -14. Het was helaas too little too late. In de Race For The Card, de jaarranglijst, bleef Weber steken op plek 41. De top-10 promoveert naar de LPGA, de nummers 11 tot 35 mogen meteen door naar de Q-Series, de finale van de Qualifying School. Als nummer 41 moet Weber eerst naar Stage II van de Qualifying School (18-24 oktober), als ze dat tussenstation overleeft kan ze op jacht gaan naar een LPGA-Tourkaart in de Q-Series marathon over 144 holes. 

 

Pasqualle Coffa: Knokken voor speelmogelijkheden

 

Voor Pasqualle Coffa is 2021 hoe dan ook een geslaagd seizoen want ze maakt grote stappen. De 25-jarige Brabantse begon een jaar of acht terug pas met golf en werd in 2019 pro. Door een aantal goede prestaties op de Ladies European Tour dit jaar, zag ze bij een re-ranking in de zomer haar status verbeteren en kwam ze in meer toernooien. Helaas werd Coffa’s ‘exemption category’ door een paar gemiste cuts bij een volgende re-ranking weer wat minder gunstig. Ze staat nu op plek 61 in de Race to Costa del Sol, de jaarranglijst, en dat is net onder de streep. “Als je top-60 eindigt aan het einde van het seizoen, krijg je een mega-goede Tourkaart voor 2022, dus dat is mijn doel”, aldus Coffa. Om dat doel te halen heeft ze nog twee toernooien, de Dubai Moonlight Classic, eind deze maand te spelen bij kunstlicht, en het Andalucia Costa del Sol Open van eind november. Coffa: “De twee toernooien daartussen in Saoedie-Arabië kom ik niet in. Als ik buiten de top-60 eindig krijg ik voor 2022 wel een redelijke ranking, maar dan kan ik zeker niet alle toernooien spelen. In dat geval doe ik sowieso mee aan de Qualifying School (16-20 december op La Manga in Spanje), want daar kun je een betere ranking verdienen met meer speelmogelijkheden in 2022.”

 

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET LPGA