Topgolf

Van Dam middenmoot in New York

Een eagle en drie birdies, maar ook vier bogeys en een dubbel verschenen gisteren op de kaart van Anne van Dam. Ze behoort voorlopig tot de middenmoot, de achterstand op leider en beste vriendin Sophia Popov bedraagt acht slagen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Met haar LPGA-lot hangend aan een zijden draadje, maakt Anne van Dam deze week weer eens een uitstapje naar de Ladies European Tour. Ze is één van de ambassadeurs van de Aramco Team Series en voert in New York week Team Van Dam aan, verder bestaand uit de Belgische Manon De Roey, Jessica Karlsson uit Zweden en amateur David Briones. Zowel in het teamklassement (T12 op -10) als individueel bevindt de Arnhemse zich na 18 holes in de middenmoot op de Glen Oaks Club. Anne begon met een birdie, leverde vervolgens vier slagen in en keerde met onder meer een eagle terug onder par, maar kwam door twee late bogeys alsnog uit op +1. 

Foutloze Popov -7

Van Dam had het liefst ongetwijfeld ook beste vriendin Sophia Popov in haar team gehad, ware het niet dat zij ook één van de 36 captains is. De Duitse domineerde vandaag op Glen Oaks, waar ze foutloos bleef en wel zeven birdies maakte. Het leverde haar de leiding op in beide klassementen. LPGA-sterren Danielle Kang en Anna Nordqvist (beiden -4) begonnen eveneens veelbelovend, nummer 1 van de wereld Nelly Korda (-3) staat er ook goed bij.

Leaderboard teams

Leaderboard individueel

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET