Topgolf

Besseling als raket van start in Madrid

Wil Besseling zette in het Spaans Open al vroeg de birdiemachine aan en staat er na dag 1 uitstekend voor in de top-5. Ook Darius van Driel opende de week naar behoren in Madrid, waar een Engelsman voorlopig de scepter zwaait.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Toen Wil Besseling en Darius van Driel zich vanmiddag klaarmaakten om af te slaan, lag de gemiddelde score al dik twee slagen onder par op Club de Campo Villa de Madrid. Er kwamen dus genoeg kansen aan en bijna niemand greep er zoveel als Besseling. Op de tweede negen van de baan schoot hij met vijf birdies in zijn eerste zeven holes als een komeet uit de startblokken. De West-Fries leek niet te stoppen en legde na de turn zijn approach op 2 op een meter van de pin, om met die nieuwe birdie de top-5 van het klassement binnen te komen. Toen Besseling met zijn tweede slag naar de par-5 4de even later de green miste, was ook dat geen enkel probleem. Vanuit het zand ging hij up & down voor -7. Dat hij op de langste hole van de dag geen slag op kon pakken was jammer, net als de nét te kort gelaten birdieputt op zijn laatste hole, maar dat mocht de pret niet drukken in het kamp-Besseling. Hij staat voorlopig vierde in het Spaans Open. ‘Het was genieten vandaag’, aldus Besseling na zijn ronde. ‘Alles was aanwezig voor een mooie ronde: goede mindset, goede drives, een juiste focus en ontspanning tegelijk. Het lichaam voelde goed. Dit was een mooie start en ik kijk uit naar wat er komen gaat.’

Ook Van Driel top-20

Je zou kunnen zeggen dat Van Driel vandaag in de schaduw opereerde van zijn landgenoot, maar dat zou geen recht doen aan diens eveneens sterke openingsronde. De nummer 4 van het Dutch Open een paar weken geleden begon in Madrid birdie-par-par-eagle en bewoog daarmee ook al vroeg de goede kant op. Nog drie birdies en twee bogeys later kwam Darius uit in een grote groep spelers op -4, goed voor een plek bij de beste twintig.

McGowan al in dubbele cijfers

Maar de man van de dag in het Spaanse zonnetje, was toch wel Ross McGowan. De 39-jarige Engelsman won in 2009 al eens in Madrid en opende zijn week met een formidabele 61 (-10) vanuit de allereerste groep. Publiekstrekker- en lieveling Jon Rahm (-8) volgt hem op twee slagen. De nummer 1 van de wereld jaagt deze week op zijn derde opeenvolgende zege in het Spaans Open. En dan was er nog de hole-in-one van Grant Forrest, hieronder te bewonderen!

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.