Topgolf

Besseling en Luiten niet door naar slotronde

De op vrijdag opgelopen schade op Carnoustie konden de twee Nederlanders zaterdag op Kingsbarns Golf Links niet meer repareren. Zowel Joost Luiten als Wil Besseling missen daarom de slotdag op St Andrews.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Dankzij drie birdies en vier bogeys stonden er zaterdag na 18 holes op Kingsbarns 73 (+1) slagen op de kaart van Wil Besseling. Een totaal van 219 slagen na 54 holes was vijf slagen te veel voor het halen van de cut, die op  -2 lag. 

Ook voor Joost Luiten zit het toernooi er op in Schotland. Net als bij Besseling was de schade na vrijdag (een ronde 82 op Carnoustie) te groot. Luiten wist nog wel onder par te eindigen op Kingsbarns met vier birdies en drie bogeys. Luiten tekende voor een 71 (-1) en een totaal van +5. Johannes Veerman miste met +1 na 54 holes ook de cut.

Willett vier slagen los

Tweevoudig kampioen Tyrrell Hatton hield het gas erop op St Andrews. Met vier birdies op de eerste vijf holes begon de Engelsman fantastisch, maar door drie late bogeys op rij is het landgenoot Danny Willett die de leiding greep. De Masterskampioen van 2016 noteerde een foutloze 66 (-6) op St Andrews en heeft op -14 drie slagen voorsprong op een groep op -11 (Hatton, Lowry, Bland).

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Van Dam mist cut in Shoprite Classic

Een tweede ronde in 77 (+6) slagen was voor Anne van Dam ruimschoots te veel voor het halen van de cut (-1) in de Shoprite Classic op de LPGA Tour. De Nederlandse noteerde vrijdag ook een ronde boven par (73, +2) en eindigde met een totaal van +8 op de 120ste plaats.   

Leaderboard

Van West en Huizing 19de op Challenge Tour

Met nog 18 holes te spelen  in de Swiss Challenge staan Robbie van West en Daan Huizing op de 19de plaats. Met -14 staan ze acht slagen achter Marcus Helligkilde, de Deen die een uitstekend seizoen kent, met name in Nederland. Hij werd runner-up in de B-NL Challenge Trophy, en speelde in de laatste group van het Dutch Open op Bernardus. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Kouwenaar uitgeschakeld in Korn Ferry Tour Q School

Koen Kouwenaar speelde deze week de 1st Stage van de Qualifying School voor de Korn Ferry Tour, de zeer sterke tweede divisie onder de PGA Tour. De top-20 & ties gingen door in West Palm Beach, maar Kouwenaar voldeed niet aan die eis met een totaal van +6, terwijl er een score van -7 na 72 holes nodig was om door te mogen.

Leaderboard