De baan op

Golfclub Driene: 9-holesbaan met historie

De redactie van GOLF.NL gaat op bezoek bij Golfclub Driene. De 9-holesbaan in Twente heeft een mooie historie en is een flinke uitdaging. Bekijk de vlog en maak kans op twee greenfees!

De 9-holesbaan van Golfclub Driene werd in 1926 ontworpen door de bekende architect Gerry del Court van Krimpen en W.G. Janssen. Bij de opening in 1927 was het de achtste golfbaan in Nederland.

Baan met historie

Driene is een oude baan (2664 meter van geel, 2418 meter van rood) met historie. De baan heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog veel te lijden gehad onder de Duitse bezetting. De fairways werden gebruikt als exercitieterreinen en als proefcircuits voor pantserwagens. Direct na de bevrijding werd de baan met behulp van Canadese militairen hersteld en op 20 mei 1945 heropend.

Bekijk onderstaande video om meer van Golfclub Driene te zien, abonneer je op ons YouTube-knaal en doe mee aan de prijsvraag om kans te maken op twee greenfees voor Golfclub Driene!

Win 2 greenfees!

GOLF.NL mag 2 greenfees weggeven zodat jij samen met wie je wil kan genieten van de baan in Hengelo. Wat moet je daarvoor doen?

  1. Bekijk en like de video

  2. Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

  3. Beantwoord de vraag die we in de video stellen en geef je antwoord in een reactie onder de video (klik hier om te reageren onder de video. Let op: mailen heeft geen zin)!

We verloten onder de goede antwoorden 1 x 2 greenfees (18 holes) en maken de winnaar na 8 oktober 2021 bekend in de reacties! Succes!

Meer weten?
golfclubdriene.com

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd
Lees meer over
Banen Prijsvraag