Topgolf

Einde seizoen voor Luiten en Van Meijel

Lars van Meijel heeft zich niet kunnen handhaven op de European Tour. Met een gemiste cut in het AVIV Dubai Championship 'degradeert' hij terug naar de Challenge Tour. Ook voor Joost Luiten zit het seizoen er al voortijdig op.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Lars van Meijel wist dat het vanaf +3 vandaag een bijzonder lastig verhaal zou gaan worden. Toen hij op hole 10 van de Fire Course ook nog eens meteen genoodzaakt was om een bogey op de kaart te noteren, kon de golfer uit Best het boek helemaal sluiten. Maar Van Meijel wilde de European Tour ook weer niet helemaal in stilte verlaten en vond zowaar vijf birdies in een 'stretch' van zeven holes om terug naar level par te komen voor het toernooi. De stijgende lijn doortrekken lukte van hieruit echter niet. Drie bogeys aan het einde van de ronde brachten Van Meijel weer terug naar +3. Hij zal met zijn tiende gemiste cut van het seizoen uitkomen rond de 175ste plek op de Race to Dubai, ver buiten de plekken die recht geven op behoud van speelrecht. Er zit voor Lars waarschijnlijk weinig anders op dan weer terug te keren naar de Challenge Tour.

Luiten komt slechte start niet meer te boven

Ook Joost Luiten was vandaag in evenwicht met de baan van Jumeirah Golf Estates. Net als zijn landgenoot gestart op de tweede negen opende hij vanochtend met drie bogeys. Vervolgens kreeg hij het met vijf birdies aardig terug op de rit, maar in de buurt van de cut kwam hij nooit echt - zeker niet na twee afsluitende bogeys. Zo kwam ook voor de Nederlandse nummer 1 het seizoen tot een vroegtijdig einde. Hij mist voor het eerst in jaren weer eens het Tour Championship en kan zijn vizier alweer gaan richten op volgend seizoen. Dat begint voor Luiten in december in Zuid-Afrika, als de DP World Tour zijn intrede doet.

Weer Rozner?

Halverwege is het een bekend gezicht dat het leaderboard aanvoert in Dubai. Antoine Rozner maakte op 18 alweer zijn achtste birdie van de dag om, nog altijd foutloos, aan de leiding te gaan op -15. Francesco Laporta werd vorig jaar tweede en staat daar ook nu weer. Het belooft in het weekend nog leuk te gaan worden, zeker als de birdies zó makkelijk blijven vallen op Jumeirah.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.