Topgolf

Geen topklassering in Kenia Open

Darius van Driel eindigde heel sterk, maar alles bij elkaar zeker niet het gehoopte resultaat van de drie Nederlanders in de slotronde van het door Justin Harding gewonnen Magical Kenya Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten en Lars van Meijel begonnen de laatste ronde van het Magical Kenya Open in Nairobi op een gedeelde 27ste plaats. De sprong naar de top-20, laat staan de top-10 zat er voor de Nederlanders niet in. Luiten eindigde als beste landgenoot na een ronde met één enkel hoogtepuntje: een eagle op de par-5 zesde hole van de Karen Country Club. Op de overige zeventien holes liet de 35-jarige Bleiswijker zestien pars en een bogey (par-5 elfde) noteren. Met een ronde 70 (-1) kwam Luiten uit op een totaalscore van -8, waarmee hij op de gedeelde 41ste plaats eindigt in het met een miljoen euro gedoteerde toernooi.

Sterk slot Van Driel

Darius van Driel haalde vrijdag de cut 'on the number'. Klimmen in het klassement leek er zondag niet echt in te zitten voor de Leidschendammer, maar hij eindigde heel sterk. Van Driel (gestart op 10), maakte birdies op 6, 7, 8 en 9 en klom dankzij een 67 (-4) met -6 alsnog naar de gedeelde 52ste plaats.

Lars van Meijel, de derde landgenoot die de cut had gehaald, was na elf gespeelde holes -2 met drie birdies en een bogey. Op de resterende zeven holes moest de Brabander flink inleveren met drie bogeys en een heel dure dubbel-bogey op de par-5 elfde. Van Meijel, vorige week nog keurig veertiende in de Qatar Masters, tekende voor een ronde 74 en zakte met -4 naar de gedeelde 65ste plaats

Winst Harding

De winst op de Karen Country Club ging naar Justin Harding. De Zuid-Afrikaan, ook leider na 54 holes, bleef met -21 de Amerikaan Kurt Kitayama twee slagen voor. Johannes Veerman, de Amerikaan met Nederlandse roots, begon de laatste ronde op de gedeelde tweede plaats, maar viel met -12 terug naar de gedeelde zestiende plaats.  

Keniaans tweeluik

Het Keniaanse tweeluik gaat dinsdag al weer verder met de Kenya Savannah Classic, ook op de Karen Country Club. Naast Luiten, Van Meijel en Van Driel, komen Wil Besseling en Daan Huizing die vrijdag de cut op een slag misten dan ook weer in actie. De European Tour heeft inmiddels alle benodigde apparatuur voor een tv-registratie op de Karen Country Club. De slotronde werd zondag dan ook live uitgezonden en ook de Kenya Savannah Classic is vanaf dinsdag te zien op Ziggo Sport. 

Een tegenvaller is het vanwege Covid-19 restricties uitstellen van de Portugal Masters die van 29 april t/m 2 mei op de kalender stond. Het Tenerife Open wordt nu in die week gespeeld en de leiding van de Tour heeft aangekondigd dat er een nieuw toernooi komt op de oorspronkelijke data (15-18 april) van het Tenerife Open.

Leaderboard