Topgolf

Wie speelt waar? Week 11

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

18 – 21 European Tour, Magical Kenya Open, Karen Country Club, Nairobi, Kenia. Prijzengeld: €1.000.000 Leaderboard

18 – 21 PGA Tour, The Honda Classic, PGA National, Palm Beach Gardens, Florida. Prijzengeld: $7.000.000 Leaderboard

18 – 21 Symetra Tour, Carlisle Arizona Women’s Golf Classic, Longbow Golf Club, Mesa, Arizona. Prijzengeld: $200.000 Leaderboard

18 – 21 Korn Ferry Tour, Chitimacha Louisiana Open, Le Triomphe Golf Golf & Country Club, Broussard, Louisiana. Prijzengeld: $600.000 Leaderboard

18 – 21 Amateurs, Italian International Amateur Stroke Play Championship, Acaya Golf Club, Acaya, Italië. Leaderboard

18 – 21 Amateurs, Italian International Ladies’ Amateur Stroke Play Championship, Parco De Medici Golf Club, Rome, Italië. Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

18 – 21 European Tour, Magical Kenya Open, Karen Country Club, Nairobi, Kenia. Prijzengeld: €1.000.000 

Na de Qatar Masters die voor het gros van onze landgenoten de seizoensopener was, trekt de European Tour nu voor het eerst dit jaar naar het Afrikaanse continent. Het Kenya Open werd vorig jaar nog een week van tevoren afgelast vanwege corona, maar dat wordt de komende anderhalve week dubbel en dwars ingehaald. De Tour heeft namelijk vlak na elkaar twee toernooien gepland. Het eerste loopt zoals gewoonlijk van donderdag tot zondag, waarna dinsdag alweer de Kenya Savannah Classic begint. Voor beide events zijn de golfers te gast op de Karen Country Club. Deze parkbaan aan de rand van Nairobi is gebouwd op een voormalige koffieplantage. De fairways zijn smal en de greens relatief klein. 

Eindelijk opvolger voor Lafeber?

Wie gaat er vandoor met de prachtige neushoorntrofee? Die vraag is op voorhand lastig te beantwoorden, want bij afwezigheid van de hele wereldtop (slechts twee spelers uit de top-100 van de wereld hebben de trip gemaakt) kunnen we een open wedstrijd verwachten. Nederland is met vijf spelers ook deze week weer goed vertegenwoordigd. Joost Luiten, Wil Besseling, Lars van Meijel, Darius van Driel en Daan Huizing willen allemaal de tweede landgenoot worden die het Kenya Open op zijn naam weet te schrijven. In 1999 lukte dit Maarten Lafeber, toen het toernooi nog onderdeel van de Challenge Tour was.

Leaderboard

18 – 21 PGA Tour, The Honda Classic, PGA National, Palm Beach Gardens, Florida. Prijzengeld: $7.000.000 

De ‘Florida Swing’ eindigt deze week met de Honda Classic, waarna de PGA Tour via Texas en de Dominicaanse Republiek in Augusta arriveert voor The Masters. Op de waterrijke Champion Course van PGA National blijft het na veertien jaar Honda Classic nog altijd vooral zaak de beruchte en gevreesde ‘Bear Trap’ (hole 15 t/m 17) droog door te komen. Op deze par-4 en twee par-3’s is bijna meer blauw (water) dan groen (gras) te vinden. “It should all be won or lost here”, aldus de legendarische Jack Nicklaus die de baan meermaals renoveerde.

Weekje rust voor WGC

Zoals wel vaker het geval is, trekt het met 7 miljoen dollar gedoteerde toernooi ook dit jaar weer niet de allergrootsten der aarde aan. De meeste toppers prefereren na The Players een weekje rust, om volgende week in het World Golf Championship in Texas weer te kunnen vlammen. Lee Westwood is er wél bij, hij werd de voorbije twee weken tweede en hoopt dat driemaal scheepsrecht is voor zijn eerste PGA Tour-titel in dik tien jaar. Onder anderen ook nog op de ‘entry list’: verdedigend kampioen Sungjae Im, Phil Mickelson, Daniel Berger, Rickie Fowler, Adam Scott, Danny Willett, Rafa Cabrera Bello en Ryder Cup-captain Padraig Harrington, hier tevens twee keer winnaar.

Leaderboard

18 – 21 Symetra Tour, Carlisle Arizona Women’s Golf Classic, Longbow Golf Club, Mesa, Arizona. Prijzengeld: $200.000

Na een positieve coronatest tijdens het voorlaatste toernooi, kwam er enkele maanden geleden een einde aan de kleine hoop op promotie die Dewi Weber nog had. Voor haar geldt vanaf deze week nieuwe ronde, nieuwe kansen, want de teller op de Volvik Race for the Card begint weer vanaf nul. Vorig seizoen waren er door de bijzondere omstandigheden slechts vijf LPGA-kaarten te veroveren via de Symetra Tour, dit jaar zijn dat er gewoon weer tien. Begonnen wordt niet in het vertrouwde Florida, maar aan de andere kant van het land in Arizona. Op deze zelfde Longbow Golf Club werd Weber in 2020 gedeeld achttiende en omdat ze al wat Monday qualifiers voor LPGA-toernooien speelde, heeft ze tenminste iets van wedstrijdritme. Ook heeft Weber wat aanpassingen gedaan in de 'winterperiode' in 'Ik heb kleine swingveranderingen gedaan, en iets meer lengte gekregen. Daarnaast veel gewerkt aan shortgame en vooral rondom de green echt goede stappen gemaakt. Mijn doel dit seizoen is natuurlijk de top-10 te bereiken en daar bovenop heb ik nog een extra doel, de top-5 van de ranking.'

 

Een bericht gedeeld door Dewi Weber (@dewiweber)

Leaderboard

Wanneer start welke tour?

De rest van de Nederlandse topgolfers moet nog even wachten op de start van het seizoen. Maar voor je het weet vliegt en rolt de bal ook weer op de Challenge Tour, Alps Tour en de andere circuits.

• Challenge Tour: 22 april, Limpopo Championship
• Alps Tour: 23 maart, Springt Series Italy 1
• Ladies European Tour: 13 mei, South African Open
• PGA Tour Latinoamérica: 25 maart, Mexican Open
• Pro Golf Tour: April, Egypte
• Kalender LET Access nog niet bekend

Datums belangrijkste toernooien

Laten we hopen dat we dit jaar ook weer toernooien mét enthousiast en uitbundig publiek zien op de vijf continenten. Wat zijn de datums die je alvast in je agenda moet zetten?

• The Masters: 8-11 april
• Big Green Egg Dutch Ladies Open: 30 juni tot 3 juli
• The Open: 15-18 juli
• Olympische Spelen mannen: 29 juli tot 1 augustus
• Olympische Spelen vrouwen: 4-7 augustus
• B-NL Challenge Trophy: 26-29 augustus
• Solheim Cup: 4-6 september
• KLM Open: 16-19 september
• Ryder Cup: 24-26 september