Topgolf

Drie uit vijf door naar het weekend

Van de vijf Nederlanders die donderdag begonnen aan het Magical Kenya Open, gaan er drie door naar het weekend: Lars van Meijel, Joost Luiten en Darius van Driel. Voor Daan Huizing en Wil Besseling viel het doek.

Joost Luiten leek net als vorige week in de Qatar Masters de cut te missen. Met nog vier holes te spelen in het Magical Kenya Open was hij met een birdie en drie bogeys +2 voor de ronde. Vervolgens ging Luiten (gestart op hole 10) flink los op de Karen Country Club met vier birdies en dat had zomaar nog een stuk beter kunnen zijn, aldus de 35-jarige golfer vanuit Nairobi.

"Op hole 6 (par-5) had ik een putt voor eagle van een meter of zeven die ik net miste. De zevende is een korte par-4 (315 meter), daar sloeg ik mijn drive op de green op een meter of zeven van de hole en die putt voor eagle ging er ook net langs. Op hole 8 (par-3) sla ik mijn bal dood bij de pin en op 9 (par-4 van 304 meter) had ik ook een goede kans op eagle, 3-wood op een meter of zes en helaas ook daar slechts een birdie. Zonde, maar het einde van de ronde was gewoon heel goed en hopelijk meer van hetzelfde in het weekend", aldus Luiten die met -3 gedeeld 44ste is. 

Van Meijel de beste 

Lars van Meijel was in de Qatar Masters met een veertiende plaats de beste Nederlander, en halverwege het Kenya Open is hij ook de hoogst geklasseerde landgenoot. De tweedejaars op de European Tour voegde aan zijn eerste ronde in 68 (-3) slagen een keurige 69 toe met vier birdies en twee bogeys. Met -5 staat de golfer uit Best op de gedeelde 24ste plaats. 

Darius van Driel is er ook nog bij in het weekend. Na een 69 op de eerste dag, kwam de Leidschendammer vrijdag tot 71 slagen en met -2 haalt hij de cut 'on the number'.

Zuur

Voor Daan Huizing en Wil Besseling waren de druiven zuur. Huizing was -3 na elf holes in ronde twee, daarna kwamen er bogeys op hole 12, 13 en 18. Vooral die laatste bogey deed pijn want de golfer uit Soes miste daardoor met -1 de cut op een slag.

Wil Besseling moest na een matige eerste ronde 72 (+1) in de achtervolging om het weekend te kunnen spelen. Dat deed de 35-jarige golfer heel voortvarend met drie birdies op zijn eerste drie holes. Helaas stokte daarna de birdieproductie en kwamen er drie bogeys op de kaart. Na een birdie op hole 8 (gestart op 10) wist Besseling wat de opdracht was op zijn laatste hole: eagle maken op de par-4 9de, anders was het over en uit. Er kwam 'slechts' een birdie op de kaart en dus viel ook voor de Noord-Hollander het doek. 

Schrale troost voor Huizing, Besseling en al de andere spelers die de cut misten: vanaf dinsdag krijgen ze al een herkansing in de Kenya Savannah Classic die ook wordt gespeeld op de Karen Country Club en eindigt op vrijdag. 

Aan kop in de Magical Kenya Open gaan de Fin Kalle Samooja en de Australiër Scott Hend met -11.

Nog geen tv-beelden

Ook de derde ronde van het Magical Kenya Open wordt niet op tv uitgezonden. Volgens de European Tour is het nog altijd niet mogelijk beelden te verzorgen vanwege “aanhoudende logistieke problemen buiten onze controle”. Of er zondag wel een live-uitzending mogelijk is, is afwachten. 

 

Leaderboard