Topgolf

Besseling en Van Meijel halen cut

Van de vijf Nederlanders in de Qatar Masters mogen er twee door naar het weekend, Wil Besseling en Lars van Meijel. Joost Luiten, Darius van Driel en Daan Huizing zijn uitgeschakeld in Doha.

Ondanks twee bogeys aan het einde van zijn tweede ronde heeft Wil Besseling de cut gehaald in de Qatar Masters. De 35-jarige Noord-Hollander speelde de eerste tien holes van de Education City Course in Doha fraai in -4 met vier birdies en zes pars. Daarna werd het wat wisselvalliger met een bogey op 11, birdie op 13 en bogeys op hole 16 en 18. Besseling, vorig jaar 68ste in de Race to Dubai en spelend in zijn eerste toernooi in 2021, tekende uiteindelijk voor een 69 (-2). Zijn totaal van -1 na 36 holes bleek aan het einde van de dag ruim voldoende om het weekend te halen, omdat de middagspelers zoals Joost Luiten, Lars van Meijel en Darius van Driel te kampen hadden met een harde wind en de scores in Doha flink opliepen.

"Te ontspannen"

Besseling was gisteren +3 na 4 gespeelde holes. "Ik was aan het begin van die eerste ronde achteraf iets te ontspannen, niet helemaal scherp. Daarna heb ik strak gespeeld. Het was vandaag ook in de ochtend al lastig spelen met een wind die uit een andere richting kwam dan waarop deze baan is aangelegd. Het was hard werken, maar een ronde 69 is gewoon heel goed in deze omstandigheden", aldus Besseling die zijn eerste officiële ronde speelde met nieuwe caddie Martijn van Oosterhout aan de tas. "De samenwerking met Martijn gaat heel goed, we maken samen grote stappen."

Knappe ronde Van Meijel 

Joost Luiten, Lars van Meijel en Darius van Driel troffen het dus niet met een starttijd in de middag. De wind ging heel hard tekeer (kracht 5/6) met nauwelijks in te schatten windvlagen. Knap was gezien die zware omstandigheden de ronde van Van Meijel. Hij ging uit in 38 (+3) slagen, maar zijn tweede negen holes (de eerste negen van de baan) speelde de Brabander heel fraai in 34 slagen (-2). Een ronde 72 bracht hem op hetzelfde totaal als Besseling (-1) en een gedeelde gedeelde 39ste plaats.

Joost Luiten ging na zes pars lelijk in de fout op hole 7 met een triple bogey. Na bogeys op 8 en 9 stond de winnaar van zes toernooien op de European Tour opeens op +4. Luiten vocht in de harde wind voor wat hij waard was, 34 slagen over de tweede negen met twee birdies en een bogey was uitstekend golf maar helaas gaat hij wel de cut op een slag missen met +2 (vanwege invallende duisternis konden niet alle spelers ronde 2 afmaken, maar met 73 spelers op +1 of beter zal de cut niet naar +2 gaan).

 

Darius van Driel heeft na een ronde 74 met vier bogeys en een birdie met +2 ook net een slag teveel om door te gaan naar het weekend. Voor Daan Huizing zit het toernooi er ook op. De golfer uit Soest speelde wel een stuk beter dan in de eerste ronde (77) maar na een 72 komt hij uit op een totaal van +7.    

 

Jeff Winther -8

 

Jeff Winther gaat aan de leiding met -8. De Deen heeft met -8 twee slagen voorsprong op een groep van vijf spelers die plek twee delen. Thomas Pieters speelde in de middag een uitstekende ronde 69 en de Belg staat met -5 op de gedeelde zevende plaats.

Leaderboard

 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Lees meer over
Topgolf European Tour