Topgolf

Solide Van Dam blijft net niet foutloos

Anne van Dam was lange tijd op weg haar Drive On Championship met een topklassering te openen. Door twee gebogeyde par-4's aan het einde van haar openingsdag bevindt ze zich vooralsnog echter in de middenmoot in Florida, maar de verschillen zijn nog klein.
Beeld: Tristan Jones (LET)

Beeld: Tristan Jones (LET)

Onder perfecte omstandigheden begon Anne van Dam vanochtend (plaatselijke tijd) aan haar tweede toernooi van het jaar. Op de tweede negen van de Golden Ocala Golf & Equestrian Club startte ze met een reeks solide pars. Naar het leaderboard kijkend allesbehalve verkeerd, want tegelijkertijd hadden de nodige concurrentes het meteen moeilijk op de baan die gekenmerkt wordt door een aantal 'tribute holes' die zijn gekopieerd van bekende golfbanen. Na een tripje langs Augusta en St. Andrews met achtmaal par, raapte Van Dam op de par-5 18de haar eerste slag op om de turn net buiten de top-10 te maken.

Late bogeys

De weg terug naar het clubhuis verliep voor Van Dam vervolgens lange tijd hetzelfde. Par na par verscheen op de kaart en met een birdie op 5 klom ze naar de negende plaats, maar aan het einde van de ronde leverde ze met twee afsluitende bogeys weer heel wat plekken in. Na deze level par 72 staat de Arnhemse gedeeld 41ste in Florida, waar nog altijd alles mogelijk is de komende dagen.

Korda heeft winnaarsvorm meegenomen

Terwijl veel middaggroepen pas net de baan in waren gegaan, had een Amerikaans trio alvast het voortouw genomen. Nelly Korda heeft haar winnaarsvorm van afgelopen weekend meegenomen naar het Drive On Championship en bracht een 67 binnen voor -5. Datzelfde gold voor landgenotes Austin Ernst en Jennifer Kupcho, die verklaarde dat met barstende hoofdpijn gedaan te hebben. Toen de avond viel en iedereen binnen was, stond het drietal nog altijd bovenaan.

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA