Instructie

Tips van Anne van Dam! Bunkerslagen

Anne van Dam is de beste golfster van Nederland. Exclusief voor GOLF.NL geeft ze in een serie video's haar beste tips, gefilmd op Anne's homecourse Lake Nona in Florida. Deze keer: bunkerslagen.

Anne van Dam is sinds 2015 professional. Ze won vijf toernooien op de Ladies European Tour, heeft vol speelrecht op de LPGA en maakte in 2019 deel uit van het Europese team dat op Gleneagles in Schotland de Solheim Cup won. Exclusief voor GOLF.NL laat Anne in een serie video’s zien hoe zij golf benadert, diverse slagen speelt en wat amateurs daarvan kunnen leren. “Ik ben playing pro, geen golfleraar, ik ga daarom ook niet te gedetailleerd in op de techniek. Ik laat in de video’s vooral zien hoe ik speel en wat voor keuzes ik maak bij bepaalde slagen. Ik probeer golf vooral niet te ingewikkeld te maken, zeker niet voor amateurs die minder tijd hebben om te trainen en voor wie plezier in het spel voorop staat.”

 

3 x bunkerslagen

 

In bovenstaande video laat Anne zien hoe ze drie verschillende bunkerslagen speelt. De standaardslag uit het zand en de uphill en downhill ligging in de bunker. Belangrijk volgens Anne bij alle drie de slagen: durf lekker door te slaan in het zand! En de beste golfster van Nederland heeft ook een heel goede oefening die jou kan helpen voortaan ook altijd mooi uit de bunker te komen met hetzelfde heerlijke geluid als Anne.