Topgolf

Coffa en Bontan boven par in de Alpen

Zhen Bontan en Pasqualle Coffa houden voorlopig gelijke tred in het Jabra Ladies Open. Na één ronde golf tussen de Alpentoppen kwamen beide speelsters halverwege het leaderboard uit op +4.

Voor Joost Luiten en Wil Besseling was het vandaag stuivertje wisselen wat betreft de positie van beste Nederlander in het Made in HimmerLand. Besseling begon nog hoopvol met een birdie, maar kreeg daarna zijn ronde moeilijk op gang. Hij maakte eenvoudig te weinig birdies op Himmerland, waar na twee dagen kou en harde wind de zon was doorgebroken. De Noord-Hollander kwam niet verder dan één onder par en daarmee viel hij zo'n twintig plaatsen terug naar de 35ste plek.

Gebrand

Luiten bewandelde de omgekeerde weg. De Bleiswijker speelde 17 holes lang foutloos en pikte onderweg zes birdies op. De bogey op zijn laatste hole was een klein smetje, maar de ronde 66 was goed genoeg om de top-10 in te klimmen. Luiten zal er op gebrand zijn om die positie morgen nog te verbeteren en zelfs nog wat druk op zijn vriend Bernd Wiesberger te kunnen zetten. De Oostenrijker gaat in Denemarken alleen aan de leiding. Het gat met Luiten is vijf slagen, maar dat is geen enkele garantie voor succes op zondag.

 

Leaderboard

 

Challenge Tour

Nederlands succes morgen in de Irish Challenge op de Portmarnock Links, een zeebaan in de buurt van Dublin, s niet ondenkbaar. Dat zou dan op het conto van Daan Huizing moeten komen. De Nederlander handhaafde vandaag zijn positie in de top-5 ondanks bogeys op 8 en 16, holes die hem eerder deze week ook al niet gunstig gezind waren. Maar de vijf birdies vandaag hielpen Huizing toch nog iets verder omhoog in het klassement, dat wordt aangevoerd door de Noord-Ier Dermot McElroy. Hij staat na 54 holes op -8, Huizing begint op -5 aan de laatste 18 holes.

Leaderboard

 

Ladies European Tour

In de aanloop naar het Big Green Egg Open eind juni speelt onder anderen Pasqualle Coffa een aantal toernooien op de Ladies European Tour. Deze week deed ze dat in het Ladies Italian Open. Na een goede eerste ronde had ze vandaag een mindere dag. Haar ronde in 76 slagen (+4) was helaas niet genoeg om ook morgen af te mogen slaan. Na 36 holes gaan drie speelsters aan kop, onder wie de Franse amateur Lucie Malchirand.

Leaderboard