Topgolf

Van Meijel en Van Driel onder par

Lars van Meijel en Darius van Driel bevinden zich na 18 holes Canary Islands Open in de middenmoot. Van Meijel staat er op -3 en de 36ste plaats het beste voor, terwijl Van Driel (-2) aan de top-10 rook maar op de tweede negen inleverde.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Bij afwezigheid van Joost Luiten en Wil Besseling, is het deze week aan Darius van Driel en Lars van Meijel om de Nederlandse eer hoog te houden in het derde en laatste toernooi op de Canarische Eilanden. Het tweetal had afgelopen week al kennisgemaakt met de baan van Golf Costa Adeje en wist dus wat hier mogelijk was, zeker bij weinig wind. Voor Van Meijel was dat op de openingsdag een 68 voor -3. Gestart op de tweede negen kwam hij onderweg tot vijf birdies en twee bogeys, waarvan één op zijn afsluitende hole. 

Van Driel ruikt aan top-10

Van Driels eerste rondgang verliep tien holes lang uitstekend. Mede dankzij een vroege eagle kwam de Zuid-Hollander op -5 de top-10 binnen met nog de nodige holes te spelen, maar na de turn kon hij dit momentum niet vasthouden. Drie bogeys wierpen hem de nodige plekken terug op het leaderboard, met een vroege starttijd op vrijdag om voor het zesde achtereenvolgende toernooi de cut te halen.

Laporta is los

Op de openingsdag stond er geen maat op Francesco Laporta. De Italiaan, in hetzelfde jaar naar de European Tour gepromoveerd als de twee actieve Nederlanders, brak de zeebaan af en had zelfs nog even een kans op de magische score van 59. Het bleef bij een 62 voor -9, waarmee Laporta net voor nummer 2 Scott Fernandez staat. De relatief onbekende Spanjaard speelt zijn toernooien doorgaans op de Challenge Tour en miste de twee voorbije weken de cut op de Canarische Eilanden.

Leaderboard