Topgolf

Besseling blijft hangen op slotdag

Een topnotering zat er voor Wil Besseling net niet in op de slotdag van het Cazoo Open. Hij verlaat Wales met een achttiende plek. De winst ging na verlenging dan toch naar Nacho Elvira, die eerder een riante voorsprong had weggegeven.

Het moet een frustrerende middag zijn geweest voor Wil Besseling op Celtic Manor. Telkens wanneer hij wat terreinwinst begon te boeken, incasseerde hij alweer snel een bogey. En dat terwijl de lange Noord-Hollander met twee vroege birdies aan zo'n mooie opmars begonnen was. Nog op de eerste negen was hij terug op level par voor de ronde en op die score bleef hij ook na de turn hangen. Na een par op de afsluitende par-5 die hem deze week juist zo goed lag, tekende Besseling voor een 71 en -6 totaal.

Uit het juiste hout gesneden

Zo kon Besseling op de slotdag dus niet zijn top-10 klassering consolideren, maar hij heeft in Wales wel nog eens aangetoond mentaal uit het juiste hout gesneden te zijn. Nadat zijn kansen er door een slecht begin op vrijdag belabberd uitzagen, toonde hij veerkracht door keihard terug te slaan en die lijn op 'moving day' door te trekken. Uiteindelijk eindigde Besseling op de week gedeeld achttiende plek voor zijn vijfde top-20 van het seizoen. In de Race to Dubai schiet hij daarmee alleen niet heel veel op.

Elvira ontsnapt aan drama

Tegen de verwachtingen na 54 holes in, werd het op de Twenty Ten Course toch nog een spannende finale. Nacho Elvira begon de dag met een voorsprong van zes slagen en droomde al van zijn allereerste zege op de European Tour, maar kreeg het toch nog Spaans benauwd. Met nog een handvol holes te gaan deelde hij de leiding met Justin Harding en Mikko Korhonen, die zichzelf de das omdeed door een korte par-putt op 17 te missen. Op diezelfde hole wist Elvira op zijn beurt juist een zeldzame birdie te vinden, waarmee hij ook Harding passeerde. Niemand in heel Wales hield echter rekening met een drie-putt op 18 van de golfer uit Santander, waarna er een play-off gespeeld moest worden. Op de eerste extra hole ontsnapte een trillende Elvira dan toch aan een groot persoonlijk drama, met wat hulp van Harding die de korte putt voor par miste.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Van Houten voor even 'prof'

In het weekend speelde naast Besseling nog een Nederlander mee in het toernooi: Daphne van Houten. Als onderdeel van het Golf For Good-initiatief van de European Tour, krijgen een aantal van de beste golfers met een beperking de komende weken de kans om dezelfde banen en set-ups te spelen als de professionals. Deze week waren dat er acht en Van Houten, de nummer 14 van de wereld, eindigde als zesde in het klassement. Dat ze zich na 36 holes op een straatlengte achterstand van winnaar Brendan Lawlor bevond, zal de pret niet hebben mogen drukken. Volgende week krijgt ze in Noord-Ierland een nieuwe kans.

Symetra Tour

Op de Amerikaanse Symetra Tour, het niveau onder de LPGA, heeft Dewi Weber haar beste resultaat van het seizoen geboekt. Ze liep de slotronde van het Twin Bridges Championship in 69 slagen (-2) en klom daarmee naar de zesde plek van het leaderboard. Het leverde de Groningse de nodige dollars op, die ze hard kan gebruiken in de jacht op de top-10 van de 'money list' en een felbegeerde LPGA-kaart. De winst in de staat New York ging overigens naar de Amerikaanse Lilla Vu.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf