Equipment

Veel putter voor weinig geld

Cleveland komt in 2021 met een flink aantal nieuwe putters. De nieuwe Huntington Beach Soft Premier lijn heeft een upgrade gekregen, en de prijs is nog steeds heel zacht.
Beeld: Cleveland Golf

Beeld: Cleveland Golf

Wat is het?

Cleveland heeft voor 2021 haar putterlijn flink uitgebreid. Naast de Huntington Beach Soft putters is er nu een 'Premier' versie van deze lijn, die bestaat uit maar liefst 16 (8+8) verschillende modellen. "Met nieuwe hoofden, strakke designs en een fittingsysteem voor elk stroketype hebben we een putter voor iedere golfer die beter wil presteren op de greens", aldus Cleveland. 

cleveland hb soft premier putters

Wat is er nieuw?

De belangrijkste technologie in de putters is de 'Speed Optimised Face Technology' (SOFT). Waar het op neerkomt is dat het blad van de putter helpt bij de afstandscontrole. Het centrale deel van het clubblad heeft meer geconcentreerde freeslijnen dan bij de teen of hiel. Als je de bal dan meer richting teen of hiel van het clubblad raakt, rolt de bal (door minder wrijving) toch door. Met andere woorden: als je de bal niet op de sweetspot raakt, krijg je alsnog de gewenste afstand. Consistentie dus.

cleveland hb soft premier putters

Cleveland gaat in de HB Soft Premier putters nog een stapje verder door deze freestechniek per model aan te passen. Elke puttermodel heeft dus een ander patroon om de prestatie voor elk model te optimaliseren. 

cleveland hb soft premier putters


De Soft Premier lijn bestaat uit acht verschillende modellen. Belangrijke toevoeging is dat je hierbij rekening houdt met je type stroke. Zo zijn er modellen geschikt voor een straight (recht), slight arc (lichte buiging) of strong arc (sterke buiging) in je zwaaibaan. Klik hier als je daar meer over wilt weten.

goedkope goede putter: cleveland hb soft premier

Wat vinden wij?

Putters van 300 tot 400 euro zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Dat heeft vooral te maken met merkwaarde, want is een putter niet meer dan een plat stukje staal aan een shaft? De technologische vooruitgang in putters is er zeker, maar tegelijkertijd zijn er genoeg golfers die erg tevreden en goed presteren met 'simpele' putters. 

Dus een goede putter (lees: een putter die bij jou past) hoeft niet per se duur te zijn, en dan is het mooi dat er voor minder dan 150 euro putters zijn van gerenommeerde golfmerken - en je nog steeds flink wat 'tech' krijgt. De Huntington Beach Soft Premier lijn van Cleveland is een goed voorbeeld. Wij gingen de baan in met de 11S uit de Premier lijn en waren erg te spreken over de looks en het gevoel van de putter. Het mooie is dat als je een slight arc (boog in je putterstroke) hebt, er ook een (mallet) putter voor je is.

Echt grote verschillen tussen de standaard Soft en de Soft Premier zijn er niet. Zelfde modellen, zelfde technologie. Het verschil - en de verklaring voor het prijsverschil - zit in de PVD Grey Satin premium finish. Als je liever kijkt naar een 'rustig' putterhoofd in plaats van een glanzende is het een mooie upgrade.

Of je nu een dure of goedkope putter kiest, het is belangrijk dat die de juiste lengte, loft, lie en grip heeft. Laat je adviseren in de winkel of door je golfprofessional, of nog beter: laat je fitten.

Prijs 

Cleveland Huntington Beach Soft € 129
Cleveland Huntington Beach Soft Premier € 149

Meer weten?
clevelandgolf.eu 

Lees meer over
Equipment