Topgolf

Besseling drukt zijn neus aan raam top-10

Wil Besseling is weer op weg naar een mooi resultaat op de European Tour. In het Cazoo Open in Wales katapulteerde de Noord-Hollander zichzelf de top-10 in.

Wil Besseling had op de eerste twee dagen al laten zien welk deel van de baan op Celtic Manor hem ligt: de tweede negen. Daar maakte hij steeds zijn misstappen voor de turn goed. Maar vandaag kreeg de baan hem er op de eerste holes niet onder. Met -3 begon hij aan de tweede helft van zijn ronde en daar raapte hij nog eens drie birdies op. Dat alles compenseerde ruim de twee bogeys op zijn kaart. Met een ronde 66 schoot hij de top-10 in. 

Samenbrengen

Toch was hij niet helemaal tevreden. 'Qua spel was het vandaag niet top. De missers waren wel iets beter en ik heb de slechte nummers van de kaart gehouden. Morgen in de laatste ronde kijken of ik het kan samenbrengen.'

Op dag één en twee maakte Besseling op 18 een eagle, vandaar ging op die hole een lange putt voor birdie er net niet in en werd het een par. Morgen dan maar weer een eagle? 'Haha, het antwoord weten jullie natuurlijk. Dat kun je niet voorspellen of beloven. Golf is en blijft onvoorspelbaar.'

De beste papieren voor de eindzege liggen na 54 holes bij Nacho Elvira. Na een ronde 66 (-5) staat hij inmiddels op -16 en dat geeft de Spanjaard een voorsprong van maar liefst zes slagen op Callum Shinkwin, Justin Harding, Mikko Korhonen en Chase Hanna.

Leaderboard

Van Houten voor even 'prof'

Vandaag speelde nog een Nederlander mee in het toernooi: Daphne van Houten. Als onderdeel van het Golf For Good-initiatief van de European Tour, krijgen een aantal van de beste golfers met een beperking de komende weken de kans om dezelfde banen en set-ups te spelen als de professionals. Deze week zijn dat er acht en Van Houten, de nummer 14 van de wereld, is één van hen. Scoliose, een verkromming in de wervelkolom, weerhield de Brabantse die een handicap van 0,2 heeft ervan zelf voor een carrière als prof te gaan, maar dit weekend zal de voormalig Nederlands kampioen zich er toch eventjes een wanen.

Van Houtens verrichtingen zijn te volgen door op het kopje ‘EDGA’ te klikken bij het leaderboard op de website van de European Tour. Vorige maand spraken we haar nog in het kader van de Mentelity Foundation.

Challenge Tour

In Fubine gaf Daan Huizing vandaag helaas zijn goede uitgangspositie in de Italian Challenge prijs. Door een ronde 74 (+3) duikelde hij dertig plaatsen in het klassement. Het gat naar de top-10 is nu al weer vier slagen. Huizing heeft niettemin met een overwinning al heel goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de European Tour. Eind augustus zal hij ongetwijfeld gebrand zijn om in de B-NL Challenge Trophy in eigen land een tweede titel op zijn naam te schrijven. Kaarten voor dit toernooi zijn al te koop.

Leaderboard

Lees meer over
European Tour Topgolf