Topgolf

B-NL Challenge Trophy: springplank voor talent

De B-NL Challenge Trophy wordt van 26 tot en met 29 augustus gespeeld op de The Dutch en maakt onderdeel uit van de European Challenge Tour. De organisatie is in handen van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en Golf Team Holland.

Met de komst van de B-NL Challenge Trophy krijgt jong aanstormend talent de kans om op het een na hoogste niveau ervaring op te doen. De top-20 van de jaarranglijst van de Challenge Tour - the Road to Mallorca - promoveert naar de European Tour in 2022. De Nederlanders Robbie van West en Daan Huizing zijn actief op de Challenge Tour, terwijl Koen Kouwenaar ook stappen probeert te maken richting het hoogste niveau. Het prijzengeld van de B-NL Challenge Trophy bedraagt 250 duizend euro en daarmee neemt het toernooi een hoge positie in op de kalender van de Challenge Tour.

Format

Het toernooi - dat de NGF samen met de Koninklijke Belgische Golf Federatie organiseert - wordt in vier dagen over 72 holes gespeeld. Op zaterdag en zondag wordt er in een pro-am vorm gespeeld onder de naam Players Experience. Dat format werd eerder dit jaar succesvol geïntroduceerd tijdens het Big Green Egg Open. Jonge talenten worden in de flights gekoppeld aan tourspelers, die samen meedoen aan de teamwedstrijd. De tourspelers spelen daarnaast ook nog voor het individuele klassement. 

Kom je kijken bij de B-NL Challenge Trophy?

De B-NL Challenge Trophy op The Dutch is toegankelijk voor publiek! Kom kijken naar de sterren van morgen. Zorg ervoor dat je erbij bent!

KLIK HIER VOOR TICKETS

Belang

Jeroen Stevens, directeur van de NGF, onderschrijft het belang van dit toernooi in Nederland. Niet alleen krijgen talentvolle Nederlandse spelers zo de kans om in eigen land op dit niveau te spelen, door samen te werken met andere toernooien in Europa krijgen dezelfde spelers ook buiten Nederland de mogelijkheid om mee te doen aan die toernooien. Stevens: ‘Speelmogelijkheden op de Challenge Tour zijn ontzettend waardevol aan het begin van een profcarrière, kijk naar Joost Luiten en Lars van Meijel, die ook via dat circuit zijn doorgestoomd naar de European Tour. Met de invites kunnen we Nederlandse golfers helpen de stap richting de European Tour te versnellen.’

Neem je kinderen mee naar het GOLF-RAAK! Funpark

Joost Luiten

Niemand minder dan Joost Luiten heeft zich verbonden aan dit initiatief en zal zich ook bezighouden met de promotie van het toernooi. Ook in de week zelf vervult Luiten, die zelf ook zijn carrière begon op de Challenge Tour, op The Dutch een rol. Met zijn Joost Luiten Foundation draagt Luiten op zijn manier ook al bij aan een stukje talentontwikkeling bij de jeugd. De Foundation werkt samen met scholen om de golfsport bij kinderen onder de aandacht te brengen, zodat zij zelf daar een eigen mening over kunnen krijgen. 'En als ze niet direct massaal gaan golfen, dan wordt de drempel om op latere leeftijd aan golf te beginnen wel verlaagd. We moeten in Nederland proberen de kweekvijver zo groot mogelijk te maken.'

De laatste keer dat de Challenge Tour Nederland aandeed was in 2009 op Golfclub Houtrak. In 2022 en 2024 wordt het toernooi in België gespeeld. 

GOLF RAAK!-Funpark

Tijdens de B-NL Challenge Trophy staat het GOLF RAAK!-Funpark er voor alle kinderen die helemaal los willen gaan voor een dag vol plezier! Klik hier voor meer informatie en om je (kinderen) op te geven.

De Golf Academie

Als bezoeker van de B-NL Trophy kun je ook zelf golfen bij De Golf Academie! Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geven PGA Holland professionals kosteloos 15-minutenlessen en kun je een analyse laten maken van je swing met de TrackMan. We zullen dit jaar ook groepstrainingen aanbieden voor maximaal 4 personen dus schrijf je nu alvast in via deze link! Mocht er geen ruimte meer zijn in de online agenda, kun je je altijd direct aanmelden bij De Golf Academie. Je kunt ons vinden bij de driving range. We houden altijd 50% van de beschikbare lestijden open voor de vrije inloop dus er is altijd plaats. 

Programma

Maandag 23 augustus
09.00-19.30 Oefenronden

Dinsdag 24 augustus
08.00-19.30 uur Oefenronden

Woensdag 25 augustus
Pro-Am B-N Golf Challenge

Donderdag 26 augustus

07.30 uur Start eerste ronde

Golf Raak & Golf Academie

Vrijdag 27 augustus
07.30 uur Start tweede ronde

Golf Raak & Golf Academie

Zaterdag 28 augustus
08.00 uur Start derde ronde & Players Experience

Golf Raak & Golf Academie

Zondag 29 augustus
08.00 uur Start finaledag & Players Experience

Golf Raak & Golf Academie

Media

Vertegenwoordigers van de media, die het toernooi willen bezoeken, kunnen hun aanvraag sturen naar media@ngf.nl t.a.v. Niki Wijnen.

Persbericht 17 augustus

Kom je kijken bij de B-NL Challenge Trophy?

De B-NL Challenge Trophy op The Dutch is toegankelijk voor publiek! Kom kijken naar de sterren van morgen. Zorg ervoor dat je erbij bent!

KLIK HIER VOOR TICKETS

Beeld: Golfsupport.nl
Beeld: Golfsupport.nl
Lees meer over
Toernooien NGF Challenge Tour