Topgolf

Van Driel klimt, pas op de plaats Van Dam

Even zat Joost Luiten nog in onzekerheid af te wachten, maar net als Darius van Driel heeft hij de cut gehaald in het sterk bezette Schots Open. Anne van Dam kon haar winstkansen in Londen niet levend houden.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Voor Joost Luiten werd het nagelbijten in het clubhuis van The Renaissance Club. Hij zou met de hakken over de sloot verder mogen, of nipt de cut missen. Dat het nog zo spannend werd, was voor de Bleiswijker te wijten aan een mindere tweede negen. Die liep hij in twee slagen boven par, om voor de dag op level uit te komen voor een totaal van -2. Uiteindelijk viel het kwartje net de goede kant op voor Luiten. In een gigantische groep haalde hij op T62 de cut.

Goed slot Van Driel

Darius van Driel draaide het op zijn beurt juist om. Hij kende een stroeve start op de linksbaan in de buurt van Edinburgh, maar produceerde op de tweede negen twee birdies en een eagle om een 69 (-2) veilig te stellen en zichzelf te verzekeren van nog twee rondes golf. Een topnotering is echter ver weg voor de Leidschendammer, die met -3 net buiten de top-50 staat.

Rahm, Detry & Senior

Nummer 1 van de wereld Jon Rahm heeft inmiddels vier sterretjes achter zijn naam staan op het leaderboard, en hoopt daar dit weekend een vijfde Rolex Series-overwinning aan toe te gaan voegen. Mede dankzij een birdieregen op zijn eerste negen kwam hij na twee dagen op -11 uit, waarmee hij de leiding deelt met Jack Senior uit Engeland en de Belg Thomas Detry. De Brusselaar wacht nog altijd op zijn eerste overwinning op de European Tour.  

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ladies European Tour

Anne van Dam ging na de eerste dag van het Aramco Team Series-event in Londen aan de leiding, maar had het vandaag een stuk moeilijker. Ze eindigde haar tweede ronde teleurstellend met een dubbel-bogey. Tot aan dat moment had ze drie birdies en evenveel bogeys gemaakt, dus per saldo verloor ze twee slagen: -4 na 36 holes op Centurion Club. Daarmee zakte ze ruim tien plekken en verloor ze bovendien de aansluiting met de vrouwen bovenaan de individuele rangschikking. Zeker omdat het toernooi over slechts drie dagen wordt gespeeld, lijkt leider Georgia Hall (-11) niet meer te achterhalen. Ook Team Van Dam als geheel leverde wat plekken in. Zij staan met nog één ronde te spelen net buiten de top-10.

Leaderboard individueel

Leaderboard teams

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.