Topgolf

Besseling en Van Driel door in Ierland

Wil Besseling en Darius van Driel mogen door naar het weekend in het Dubai Duty Free Irish Open. Voor Joost Luiten en Lars van Meijel viel het doek.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling tekende net als donderdag voor een ronde 69 (-3) op Mount Juliet Estate. Die score kwam wel iets anders tot stand. Repareerde de 35-jarige golfer in de eerste ronde een dubbel-bogey en een bogey met een zestal birdies, vandaag was het heel solide met slechts een bogey tegenover vier birdies. Met -6 begint Besseling de derde ronde zaterdag op de gedeelde 23ste plaats in het met drie miljoen euro gedoteerde Dubai Duty Free Irish Open.

Darius van Driel overleefde ook heel knap de cut. Na een eerste ronde in 72 slagen, volgde een prima 68 met vijf birdies en een enkele bogey. Met -4 is Van Driel na 36 holes gedeeld 44ste en kan hij in het weekend net als Besseling kostbare punten verdienen voor de Race to Dubai. Momenteel staat Besseling 97ste en Van Driel 86ste. Aan het eind van het seizoen behoudt de top-115 de Tourkaart.

 

Luiten en Van Meijel

 

Na een moeizame 74 op de eerste dag wist Joost Luiten dat een lage tweede ronde noodzakelijk was om de cut te overleven. Daar kwam het niet van. Luiten wist vandaag met een 72 weer niet onder par te duiken en met een totaal van +2 mist hij de cut op vijf slagen.  Lars van Meijel eindigde met een 71 (-1) wel in het rood, maar dat was bij lange na niet genoeg om het weekend te kunnen spelen vanwege een matige eerste ronde 76.

 

Nog steeds Herbert 

 

De leider na de eerste ronde gaat ook aan kop na 36 holes. De Australiër Lucas Herbert staat met 64-67 op -13 en heeft twee slagen voorsprong op de Schot Grant Forrest en de Engelsman Andy Sullivan. Johannes Veerman blijft bovenin het leaderboard op de gedeelde vijfde plaats met -9. Rory McIlroy staat op flinke achterstand van de leider maar de Noord-Ier tekende wel voor een prima tweede ronde 67 en wie weet wat er met -5 nog mogelijk is de komende twee dagen voor de nummer-10 van de wereld.

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.