Topgolf

Geen olympische boost voor Van Dam

Het nieuws dat ze dan toch naar de Olympische Spelen mag later deze zomer, heeft Anne van Dam nog niet het juiste duwtje in de rug kunnen geven. Ook in de Volunteers of America Classic staat ze voorlopig ver in het achterveld.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Zoals dit seizoen al zo vaak het geval was voor Anne van Dam, ontbrak ook op de openingsdag in Texas weer de constantheid. Ze wist in de loop van haar ronde vijf birdies te produceren, maar had daarnaast ook uitschieters de verkeerde kant op. Zo verscheen er onderweg twee keer een 7 op de Arnhemse kaart, eerst een triple-bogey en naar het einde van de ronde toe een dubbel op een par-5. Voor Van Dam dreigt daardoor opnieuw een vroege uitschakeling. In elk van haar laatste drie toernooien wist ze de cut niet te halen, en precies die teleurstellende resultaten hebben ervoor gezorgd dat ze deze week niet te bewonderen is in het Big Green Egg Open op 'haar' Rosendaelsche Golfclub.

Het lijkt erop dat het verliezen van haar nummer 1-positie op de wereldranglijst een vuurtje heeft aangewakkerd bij Jin Young Ko. De Zuid-Koreaanse moest na bijna twee jaar heerschappij het stokje overdragen aan Nelly Korda, maar staat na de eerste ronde in Texas wel bovenaan op -8. Tot die score kwam ze onder meer door zes birdies op de eerste negen.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA