Topgolf

Luiten herpakt zich en wint veel plekken

Joost Luiten heeft zijn positie bij de Omega Dubai Desert Classic aanzienlijk verbeterd. Hij vond de constantheid en 'halveerde' met een 69 (-3) zijn klassering. De Nederlander begint net buiten de top-40 aan het weekend in Dubai, waar een zuiderbuur de leiding heeft overgenomen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten wist dat als hij de 'dropped shots' vandaag wat meer van de kaart kon houden, er voor hem genoeg kansen zouden komen om zich vanaf +2 alsnog te verzekeren van twee extra rondes op de Emirates Golf Club. En zo geschiedde. Hij begon wederom met een aantal pars, maar onderbrak deze reeks ditmaal met een birdie op 7. De Bleiswijker maakte de turn op +1, een onzekere score en dus zouden een aantal birdies op de weg terug naar het clubhuis geen overbodige luxe zijn. De (enige) bogey op 11 werd vlug hersteld met twee birdies, en op de par-5 slothole zorgde Luiten ervoor dat hij morgenvroeg nog wat later mag starten. Met een 69 (-3) speelde hij zich naar -1 voor de week, goed voor een plek net buiten de top-40.

Halverwege de Desert Classic is de leiding in handen van Thomas Detry. De Belg van wie de komende jaren veel verwacht wordt maar nog altijd wacht op zijn eerste overwinning op de Tour, bleef al 36 holes zonder bogeys en voert het leaderboard aan op -10. Robert MacIntyre zit Detry op de hielen en onder anderen Tommy Fleetwood en Brandon Stone zijn op -8 ook niet ver. Tyrrell Hatton (nu -4) herpakte zich ijzersterk, terwijl blikvanger Collin Morikawa (level par) zich met de hakken over de sloot naar het weekend speelde.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Nieuwe caddies Besseling en Van Meijel

 

Helaas kan van de Nederlandse golfers op de European Tour alleen Joost Luiten deze week spelen in Dubai. Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel zullen moeten wachten tot het Oman Open dat de eerste week van maart wordt gespeeld. Besseling gaat dat doen met een nieuwe caddie, Martijn van Oosterhout. Een naam die bekend klinkt? Dat kan kloppen want Van Oosterhout, ook actief als fysieke coach in golf, was vorig jaar de caddie van Lars van Meijel. Klik hier voor een interview met Van Oosterhout dat vorig jaar in het magazine Golf.nl verscheen.

 

Lars van Meijel schrijft op zijn website dat hij gekozen heeft voor een heel ervaren caddie, Owen Craig. “Dit seizoen ga ik starten met een nieuwe caddie: de Ier Owen Craig. Owen is een ervaren caddie met zo’n 700 wedstrijden op zijn naam. Hij werkte met Thomas Levet en droeg zijn tas tijdens de Masters en de Ryder Cup. Met Michael Hoey won hij meerdere toernooien en later heeft Owen Y.E. Yang gecaddied. Eind vorig seizoen heb ik in overleg met Martijn besloten op zoek te gaan naar een andere caddie. Via via ben ik bij Owen uitgekomen. We hebben telefonisch besproken wat ik zoek in een caddie en er was duidelijk een klik. In Oman gaan we samen het nieuwe seizoen beginnen. Ik heb er zin in!”