Topgolf

Wie speelt waar? Week 4

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

28 – 31 European Tour, Omega Dubai Desert Classic, Emirates GC, Dubai. Prijzengeld: $3.500.000 Leaderboard

28 – 31 PGA Tour, Farmers Insurance Open, Torrey Pines, San Diego, Californië. Prijzengeld: $7.500.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

28 – 31 European Tour, Omega Dubai Desert Classic, Emirates GC, Dubai. Prijzengeld: $3.500.000

De golfers van de European Tour bevinden zich middenin de ‘Desert swing’ en zijn vanaf Abu Dhabi een uurtje noordwaarts gereisd. Op de Emirates Golf Club staat de Omega Dubai Desert Classic op de rol, een event dat ook wel de ‘major van het Midden-Oosten’ genoemd wordt. In 31 voorgaande edities wisten grote namen als Seve Ballesteros, Tiger Woods, Fred Couples en natuurlijk Robert-Jan Derksen het toernooi te winnen. Ernie Els en Rory McIlroy beleefden hier hun doorbraak met ‘maiden victories’.

Vindt Luiten zijn draai?

Traditioneel ligt de Majlis Course Joost Luiten een stuk minder dan een aantal andere banen in de regio. De nummer 167 van de wereld eindigde hier door de jaren heen pas één keer in de top-10, een achtste plaats in 2016. De open baan met veel doglegs, water en snelle greens leent zich voor spelers die graag een draw slaan en fairways raken is een belangrijk recept voor succes.

Morikawa

Vorig jaar was de Desert Classic de ‘claim to fame’ van Lucas Herbert, die in de play-off won van Christiaan Bezuidenhout. Beide mannen zijn er weer bij en zij krijgen gezelschap van een aantal toppers. De nodige oliedollars zijn ongetwijfeld betrokken geweest bij het aantrekken van Collin Morikawa. De Amerikaan staat voor zijn debuut en vertegenwoordigt samen met Tyrrell Hatton de top-5 van de wereld. Verder zien we in het veld wederom spelers als Matthew Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Justin Rose en Lee Westwood. Paul Casey is er voor het eerst in zeven jaar weer eens bij.

Ziggo Sport Golf: do 05:00-10:00 & 12:30-14:30, vr 08:30-14:30, za en zo 09:30-14:00

Leaderboard

28 – 31 PGA Tour, Farmers Insurance Open, Torrey Pines, San Diego, Californië. Prijzengeld: $7.500.000

Het Farmers Insurance Open zal deze week nog nét iets interessanter zijn om te volgen dan normaal. Gespeeld wordt namelijk zoals altijd op Torrey Pines, de befaamde baan aan de Amerikaanse westkust waar later dit jaar het US Open wordt betwist. Iedereen speelt één ronde op de North Course, maar het grootste gedeelte van het toernooi wordt afgewerkt op de langere en moeilijkere South Course.

Geen Tiger, wel Rahm & Rory

Tiger Woods is er ditmaal niet bij op zijn geliefde Torrey Pines (hij heeft hier zeven keer het Farmers Insurance gewonnen, één US Open en daarvoor al een reeks amateurtoernooien). Een nieuwe operatie aan zijn rug houdt hem in ieder geval weer een paar maanden uit de roulatie. Wie weet is hij er in juni wel weer bij op de South Course. Jon Rahm had recent ook te met rugklachten. Hij liet daarom The American Express schieten maar is er nu weer bij. Rory McIlroy heeft de trip van Abu Dhabi naar Californië gemaakt en ook local Xander Schauffele zal donderdag afslaan.

Ziggo Sport Golf: do en vr 21:00-01:00, za 19:00-00:00 en zo 19:00-00:30

Leaderboard

Een bericht gedeeld door PGA TOUR (@pgatour)

Wanneer start welke tour?

De rest van de Nederlandse topgolfers moet nog even wachten op de start van het seizoen. Maar voor je het weet vliegt en rolt de bal ook weer op de Challenge Tour, Alps Tour en de andere circuits.

• Challenge Tour: 11 februari, Dimension Data Pro-Am
• Symetra Tour: 18 maart, Carlisle Arizona Women's Golf Classic
• Alps Tour: 23 maart, Springt Series Italy 1
• PGA Tour Latinoamérica: 25 maart, Mexican Open
• Pro Golf Tour: April, Egypte
• Kalenders Ladies European Tour en LET Access nog niet bekend

Datums belangrijkste toernooien

Laten we hopen dat we dit jaar ook weer toernooien mét enthousiast en uitbundig publiek zien op de vijf continenten. Wat zijn de datums die je alvast in je agenda moet zetten?

• The Masters: 8-11 april
• The Open: 15-18 juli
• Olympische Spelen mannen: 29 juli tot 1 augustus
• Olympische Spelen vrouwen: 4-7 augustus
• Solheim Cup: 4-6 september
• KLM Open: 16-19 september
• Ryder Cup: 24-26 september