Topgolf

Van Dam opent seizoen met 31ste plaats

Na vier rondes op haar homecourse in Florida, is de kop er nu echt af voor Anne van Dam. Ze eindigt de Gainbridge LPGA na een bewogen laatste negen net buiten de top-30 aan het begin van haar derde LPGA-seizoen
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam was op moving day aan een opmars begonnen en hoopte vandaag in stijl te kunnen eindigen op de haar zo bekende Lake Nona Golf & Country Club. Aanvankelijk verschenen er, op een bogey op 4 na, echter veelal pars op de kaart, maar desondanks lukte het de Nederlandse toch om de turn onder par voor de dag te maken. Dat deed ze door een eagle 3 te noteren op de par-5 9de, de hole waar ze afgelopen vrijdag juist nog veel winst verspeelde met een triple bogey.

Veerkracht

Van Dam dook de top-20 in en aan haar kaart te zien aasde ze op meer. Dat resulteerde in een 'drukke' tweede negen, die ze tot aan de slotholes in +4 speelde door onder meer een dubbel-bogey op de laatste par-5. Gelukkig voor de Arnhemse bleef het hier in het zonnige Orlando niet bij, want ze toonde naar het einde toe juist weer veerkracht door met twee birdies af te sluiten. Door haar tweede 73 (+1) van de week finisht ze op -3 als gedeeld 31ste, een klassering die ze vooral dankt aan een uitmuntende zaterdag.

Wederom succes voor familie Korda

Van Dam en een handvol andere speelsters zijn woonachtig op het luxe golfresort, maar dat je helemaal niet zo bekend hoeft te zijn met een golfbaan om er te winnen bewees Nelly Korda. Nooit eerder speelde de 22-jarige nummer 4 van de wereld een ronde op Lake Nona, haar thuisbaan is juist The Concession waar de mannelijke golfers deze week een World Golf Championship speelden, en toch stond ze na het vallen van de laatste putt drie slagen voor op Lexi Thompson. Het betekende haar vierde LPGA-zege en na de winst van haar oudere zus Jessica vorige maand de tweede voor de familie Korda dit seizoen.

Een aantal speelsters, onder wie bijvoorbeeld Annika Sørenstam, speelden  de slotdag overigens in het rood met zwart om Tiger Woods een hart onder de riem te steken na diens auto-ongeluk van eerder deze week.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA