Topgolf

Van Dam maakt flinke sprong op Lake Nona

Op de derde dag van de Gainbridge LPGA was Anne van Dam 18 holes scherp. Het resulteerde in een foutloze ronde in 67 slagen en een flinke sprong in het klassement.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Op de eerste twee dagen van het toernooi in Florida wisselde Van Dam nog goede momenten af met mindere holes, maar op moving day bleven slippertjes uit. Op haar homecourse Lake Nona pikte de 25-jarige Arnhemse onderweg vijf birdies op en liet geen steekjes vallen. Op haar derde en vijfde hole won ze een slag en na de turn bewaarde ze het beste voor het laatst. De laatste vier holes speelde Van Dam in -3.

Drempel top-20

Daarmee dook ze deze week voor het eerst onder par en niet zo’n klein beetje ook (-5). Op de eerste dag noteerde ze een 72, gisteren 73. Vandaag trok ze de opwaartse lijn dus flink door. Met -4 voor het toernooi kwam ze ook de drempel van de top-20 te staan, ruim 30 plekken hoger dan voor de derde ronde.
Voor Van Dam is de Gainbridge LPGA het eerste toernooi van het jaar. De Lake Nona Golf Club is voor haar geen onbekend terrein. Ze woont op het resort en traint er uiteraard ook regelmatig. Dat geldt overigens voor meer speelsters deze week.

Korda zusjes

Na 54 holes gaat Nelly Korda aan de leiding. De dochter van de voormalige Tsjechische tennistopper Petr Korda heeft met -13 een slag voorsprong op de Thaise Patty Tavatanakit. De Nieuw-Zeelandse Lydia Ko verspeelde op de derde dag de leiding, maar is op drie slagen van Korda zeker nog kansrijk voor de zege. Mocht Nelly Korda morgen winnen, dan is het weer feest bij de familie Korda. Zus Jessica won vorige maand het eerste toernooi van het jaar op de LPGA Tour.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA