Topgolf

De kop is eraf voor Anne van Dam

Anne van Dam heeft op de eerste dag van de Gainbridge LPGA de โ€˜boelโ€™ bij elkaar gehouden. Na een ronde 73 houdt ze de kansen op een goede seizoenstart op haar homecourse Lake Nona intact.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Voor Anne van Dam is het een leuke bijkomstigheid dat haar eerste toernooi van het seizoen wordt gespeeld op de Lake Nona Golf Club, het resort in Florida waar ze woont en veel traint. Maar van groot ‘thuisvoordeel’ bleek op de eerste dag nog geen sprake.

Bemoedigend

Van Dam ging weifelend van start met onder meer een bogey op een par-5, waar ze doorgaans met haar lengte slagen zou moeten kunnen winnen.
Op de eerste negen volgde nog een bogey, maar na de turn leek Van Dam even de smaak te pakken te krijgen. Hoewel ze ook op dat deel van de baan de bogeys niet van de kaart kon houden, was een streak van drie birdies wel bemoedigend. Mede daardoor kwam Van Dam binnen met 73 slagen (+1) en dat is nog een slag binnen de voorspelde cutline. Ze staat voorlopig op een 53ste plek.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Annika

Op Lake Nona gaat Lydia Ko aan de leiding in de Gainbridge LPGA. De Nieuw-Zeelandse, die ook resideert op Lake Nona, ging rond in 65 slagen (-7). De Deense Nanna Koerstz Madsen en de Amerikaanse Nelly Korda volgen op twee slagen. 
Annika Sørenstam, de Zweedse die lange tijd de beste speelster van de wereld was, maar dertien jaar geleden afscheid nam van de LPGA Tour, had bij haar voorlopig eenmalige comeback vandaag 75 slagen nodig. Ook voor de Zweedse is het deze week een 'thuiswedstrijd'.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door LPGA Tour (@lpga_tour)


 

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf