Topgolf

Joost Luiten is het nog niet verleerd

Joost Luiten maakte vandaag een mooi sprongetje in de Czech Masters. 'Fris en fruitig', rapporteerde de Bleiswijker vanuit Tsjechiƫ over zijn 'toestand' na een maand pauze.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

De derde dag van de Czech Masters kwam wat stroef op gang door het weer (mist), maar dat kon niet worden gezegd van de ronde van Joost Luiten vandaag. Drie birdies op de eerste negen deden hem al behoorlijk klimmen in het klassement. De bogey op de par-5 tiende hole – zijn tweede al deze week – was een klein smetje, maar hij liet er twee birdies op volgen. Een ronde in 68 slagen was stukken beter dan de scores op de eerste twee dagen.

Fris en fruitig

Voor Luiten is de Czech Masters weer zijn eerste toernooi na The Open half juli en een maand vakantie, rust en training. Het kost hem geen moeite om de draad op te pakken. ‘Sommigen doen alsof je het verleer na een maand niet golfen, maar het voelt prima. Dit verleer je niet. Ik ben juist fris en fruitig.’
Luiten schoof in het klassement op naar de top-20. Meedoen om de zege zit er morgen niet meer in, maar een top-10 plek is zeker haalbaar voor de Nederlander, die volgende week bij de B-NL Challenge Trophy op The Dutch als ambassadeur optreedt.

Van Meijel

Lars van Meijel maakte vandaag ook genoeg birdies (vijf), maar schoot er niet veel mee op. Drie bogeys en een dubbel bogey poetsten dat voordeel weer weg. Met een ronde 72 zakte de Brabander zelfs een tiental plaatsen en staat hij nog net in de top-50. 

De Fin Tapio Pulkkanen gaat met -13 aan de leiding. Hij heeft twee slagen voorsprong op een groepje van drie: Henrik Stenson, Johannes Veerman en Sean Crocker.

Leaderboard

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.